Dünya barışı için aktif diplomasi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ANKARA Milliyet – İngilizce ve Türkçe olarak hazırlanan kitabın takdim yazısını kaleme alan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Afganistan’dan Balkanlara, Afrika’dan Kafkaslara bölgesel ve küresel krizlerde çözüm, barış ve istikrara hizmet eden yaklaşımıyla aktif roller üstlenen Türkiye, Rusya ve Ukrayna arasında barışın tesisi için de diplomasi kulvarında yoğun bir gayret göstermektedir” dedi.

Rusya-Ukrayna savaşının aynı zamanda güvenlik ve istikrarı korumak için oluşturulan uluslararası yapıların daha etkin olması ve kararlı adımlar atması gerektiği gerçeğini tekrar gözler önüne serdiğini vurgulayan Erdoğan, kurulduğu günden bu yana güvenlik ve istikrar adına çok önemli roller üstlenen NATO’ya yine önemli sorumluluklar düştüğüne işaret etti. Erdoğan, küresel güvenlik mimarisindeki sorunların vakit kaybetmeden çözüme kavuşturulmasının, üye ülkelerin hem ittifak içinde hem de ikili ilişkilerde tam bir dayanışma ortaya koymalarının NATO’nun geleceğinde belirleyici olacağını vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Dünya barışı için aktif diplomasi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin