‘Başkalarının maşası olmayın’

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ANKARA Milliyet – Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Haymana Kaymakamlığı, Haymana Belediyesi ve Ankara Üniversitesi tarafından organize edilen “101’inci Yılında Sakarya Meydan Muhaberesi ve Haymana Sempozyumu”nun açılışına katıldı.

Açılışta konuşan Çavuşoğlu, şunları söyledi:

“Yalnızca bölgemizde değil; küresel düzeyde barış ve refaha katkı sunacak projelerimiz var. Dünyanın neresinde bir kriz olsa gözler bize çevriliyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğindeki çabalarımız, çalışmalarımız, Ukrayna tahılının dünyaya ulaşmasını sağladı. Dünyayı bir gıda krizinden koruyacak bu proje. Bu projeyi gerçekleştirirken özellikle medeniyetimizin değerlerinden ilham aldık. İnsani dış politikamız, kadim medeniyetimizin vicdani ve ahlaki değerlerinden besleniyor.”

‘En güçlü noktadayız’

“Düşmanın bin yıllık Türk yurdu Anadolu’nun içine bir hançer gibi sokulup Ankara’ya kadar geldiğini” anlatan Çavuşoğlu “Aradan geçen zamanda ve en son 15 Temmuz’da da ülkemize diz çöktürmek için neler yapıldığını biliyoruz. Bu çabaların biteceğini zannetmeyin. Bu çabalar, bugün de var, yarın da olacaktır. Biz de aradan geçen bu zaman içerisinde hem kendimizin hem de mazlum milletlerin hakkını savunacak güce kavuştuk. Cumhuriyetimizin 100’üncü, hariciyemizin 500’üncü yıl dönümü olan 2023’e girerken tarihimizin en güçlü noktasındayız” ifadelerini kullandı.

Bakan Çavuşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kadim Türk yurdu Anadolu’yu Yunan mezaliminden kurtardığımız yer burasıdır. Bugüne geldiğimizde biz, ‘Ege’nin iki yanında komşuluk haklarına saygı duyalım’ derken Yunan hala kaşımaya, kaşınmaya devam ediyor. Başkalarının hesabına maceraya atılırsanız geçmişte olduğu gibi bugün de sonuçlarına katlanırsınız. Bu, komşumuz Yunanistan’a bir uyarıdır. Yıllar sürmüş savaşlardan yorgun düşmüş Türk ordusu, milletiyle ve imanıyla bu büyük imtihanı başarıyla vermiştir. Bugün şartlarımız bambaşka ama aynı sarsılmaz imana sahibiz. Herkes aklını başına alsın. Özellikle Yunanistan’a söylüyoruz. Başkalarının maşası olmayın. Tahriklere devam etmeyin çünkü Türkiye’nin dostluğu kadim, husumeti vahimdir. Bunu da aklınızdan çıkarmayın.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
‘Başkalarının maşası olmayın’

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin