Çocuklarda boğaz ağrısını geçiren evde yapımı kolay 4 tarif

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

1. Tuzlu su gargarası

Çocuğunuz gargara yapacak yaştaysa, boğaz ağrısından kurtulmanın en iyi yollarından biri tuzlu suyla gargara yapmaktır. Tuz, antiseptik görevi görür ve mukusun dışarı atılmasına yardımcı olur. Bu durum balgamı ve iltihabı azaltırken çocuğunuzun rahatlamasına yardımcı olur.

Yarım çay kaşığı tuzu bir bardak ılık suya karıştırın. Gerekirse tadı iyileştirmek için az miktarda bal ekleyin. Çocuğunuzun solüsyonla gargara yapmasını sağlayın ve gargara yaptıktan sonra suyu tükürmesini hatırlatın.

2. Sıcak içecekler

Sıcak sıvılar içmek, boğaz ağrısı çeken çocuklara rahatlık sağlayacaktır. Bu nedenle çocuğunuzu gün boyunca sıcak içecekler içmesi için teşvik edebilirsiniz.

Yapılan bir çalışma, soğuk algınlığı ve grip semptomlarının çoğundan kurtulmada sıcak içeceğin oda sıcaklığındaki içeceklere göre faydaları analiz edildi.

Sıcak içeceğin boğaz ağrısı semptomlarından anında ve sürekli rahatlama sağladığı, oda sıcaklığındaki aynı içeceğin sadece burun akıntısı, öksürük ve hapşırma semptomlarından kurtulma sağladığı tespit edildi.

3. Limon ve bal

Boğaz ağrısından kurtulmak ve mukusu gidermeye yardımcı olmak için taze limon kullanabilirsiniz. C vitamini açısından zengin olan limon ayrıca bağışıklık sistemini güçlendirmeye ve boğaz ağrısına neden olan enfeksiyonla mücadele etmede vücuda yardım eder.

Bal, boğaz ağrısı çeken 1 yaş ve üstü çocuklar için güvenli bir çare. Bal, boğaz ağrısına neden olan mikroplarla savaşan antibakteriyel, antimikrobiyal ve antiseptik özellikler içerir.

1 çorba kaşığı organik balı 1 bardak ılık suya karıştırın. İçerisine birkaç damla limon suyuk ekleyin. İyice karıştırın ve günde 2 veya 3 kez içmesi için çocuğunuza verin.

Çocuğunuz karışımı içmeyi reddederse yatmadan önce bir bardak ılık süte 1 tatlı kaşığı bal ekleyin ve çocuğunuza ikram edin. Bal, bebek botulizmine neden olabilecek zararlı bakteriler taşıyabileceğinden 1 yaşın altındaki bebeklerden uzak tutulmalıdır.

4. Zencefil

Zencefil, boğaz ağrısının semptomlarını hafifletmeye yardımcı olan anti-enflamatuar, antiviral ve antitüsif (öksürük baskılayıcı) özelliklere sahiptir. 1 tatlı kaşığı zencefil suyu ve balı karıştırın. Boğaz rahatsızlığını gidermek için çocuğunuza verin.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Çocuklarda boğaz ağrısını geçiren evde yapımı kolay 4 tarif

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin