1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. Yüz tanıma teknolojisi şüphe ile karşılandı!

Yüz tanıma teknolojisi şüphe ile karşılandı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

New York’un Lockport şehrinde okul ve okul çevrelerinde uygulamalarına başlanan yüz tanıma teknolojisi, kişisel mahremiyetin ihlal edileceği gerekçesi ile şüphe ile karşılandı.

Ülkelerin güvenlik teknolojilerinde önemli bir konuma yükselen yüz  tanıma teknolojisi konusunda endişeler artmaya devam ediyor. İngiliz The Guardian  gazetesinde yer alan habere göre New York’un Lockport şehrinde, bu hafta  uygulanmasına başlanan yüz tanıma teknolojisi eleştirileri de beraberinde  getirdi.

Müfettiş Michelle Bradley yüz tanıma teknolojisine atıfla yaptığı  açıklamada ülke çapında silahlı saldırıların devam ettiğini ve Lockport şehrinin  en büyük önceliğinin güvenlik olduğunu belirtti. Projenin en büyük amacının,  öğrencilere zarar verme potansiyeli olan ve okullara yaklaşması yasaklanmış  kişilerin yüzünü tanımak ve o kişiler okul sınırlarında dolaştığında görevlileri  haberdar etmek olduğu belirtiliyor.

Yüz tanıma teknolojisi Amerika Birleşik Devletleri’nde pek çok  okulda kullanılmasına rağmen, Lockport şehri, kameraların sadece okul kapılarında  değil, okul çevresine de yerleştirildiği ilk şehir oldu. Yerel görevliler  tarafından yapılan açıklamada sistemin, öğrencileri, okul görevlilerini ve  ziyaretçileri takip etmeyeceği, sadece sistemde ‘tehdit unsuru’ olarak görülen kişilerin hedef alınacağı söylense de şehir sakinleri kameraları özel hayata  müdahale olarak yorumluyor.

San Francisco’da yasaklandı

Yüz tanıma teknolojisi ve mahremiyet üzerine yaşanan tartışmalar  neticesinde Amerika’nın San Francisco şehrinde polis merkezleri de dahil  belediyenin pek çok işletmesinde vatandaşların yüz tanıma teknolojisi ile takip  edilmesi yasaklanmıştı.

Son yıllarda teknolojiye yaptığı yatırımlarla dikkati çeken Çin’de ise  durum tam tersi istikamette. Ülkede sokaklardan kafelere kadar hayatın pek çok  alanında yüz tanıma teknolojisi kullanılıyor ve kuralları ihlal eden vatandaşlar  tespit ediliyor.

Kişilerin elektronik takip sistemi ile rıza dışı takip edilmesi dünya  genelinde kişisel mahremiyet hakkının ihlali çerçevesinde tartışılıyor.

Bu kapsamda, kullanımı yaygınlaşmaya başlayan yüz tanıma  teknolojisinin mahremiyet ihlali olup olmadığı konusunda tartışmalar devam  ediyor.

  

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yüz tanıma teknolojisi şüphe ile karşılandı!
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin