1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. Youtube’dan flaş karar! O videolar yasaklanıyor…

Youtube’dan flaş karar! O videolar yasaklanıyor…

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Popüler video izleme platformu Youtube, flaş bir karar alarak sitede yayınlanan bazı video türlerini yasakladı.

1-

Youtube, dünyanın en büyük video izleme ve yayınlama platformu. Milyonlarca kullanıcı Youtube’da istediği şekilde video paylaşabiliyor.

2-

Durum böyle olunca platform üzerinde yoğun bir kontrol gerekiyor. Milyonlarca kullanıcının paylaşımını kontrol altında tutmak da pek kolay değil.

3-

Bu konu ile alakalı gereken adımları atan Youtube, nefret ve şiddet içeriğine sahip paylaşımları filtreleme kararı aldı.

4-

CEO’su İletişim Tasarımı Uzmanı Ömer Yoluk’un verdiği bilgiye göre, Youtube, ırkçılık ve ayrımcılığı teşvik eden veya yücelten videoları da yasakladı.

5-

Youtube tarafından daha önce de benzer içeriklerin reklam almasına getirilen kısıtlamayı hatırlatan Yoluk, soykırımı övmenin de gizlemenin de platformda yasaklandığını belirtti.

6-

Holokost (Yahudi Soykırımı) gibi belgelenmiş şiddet olaylarının varlığını reddeden videolar da Youtube tarafından yasaklanacak.

7-

Google’ın sahip olduğu video paylaşım platformu; yaş, cinsiyet, ırk, kast, din, cinsel yönelim gibi niteliklere dayalı ayrımcılık, farklılık veya dışlamayı haklı çıkaran; bir kişinin veya grubun üstün olduğunu iddia eden videoları yasaklayarak nefret ve şiddete karşı olan politikasına bir adım daha ekledi.

8-

Youtube’un son kararı, nefret ve şiddet yanlısı içerik paylaşan kişilerin yaptığı paylaşımları filtreleyen ve zorunlu düzenlemeler içeren bir dizi hamlenin devamı niteliğinde.

9-

Youtube ise konu ile alakalı, “Nefret söylemine karşı bugün bir adım daha atarak, ayrımcılık ve ırkçılığı aklamaya çalışan ve öven videoları da yasaklıyoruz” açıklamasında bulundu.

10-

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Youtube’dan flaş karar! O videolar yasaklanıyor…
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin