1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. Yerli robot ADA: “Robot Sofia’dan daha zekiyim”

Yerli robot ADA: “Robot Sofia’dan daha zekiyim”

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Konya’da, Akınsoft yazılım firmasınca kurulan  “AkınRobotics” fabrikasında tasarlanan Robot ADA, 23 Nisan kutlamaları kapsamında  İstanbul’daki öğrencilerle buluştu. Kendisine Robot Sofia sorulan ADA, “Robot Sofia’dan daha zekiyim” cevabını verdi.

Bahçelievler’de Elit Gençler Koleji’nde düzenlenen “23 Nisan Bilim ve  Kültür Şenlikleri” kapsamında pek çok farklı okuldan gelen çocuklarla bir araya  gelen Mini Robot ADA, öğrencilerle sohbet ederek sorularını yanıtladı.

Mini ADA, verdiği cevaplarla katılımcıları hem güldürdü hem şaşırttı.

“İnsan mı daha zeki, yoksa robotlar mı?” sorusuna, “Tabii ki insanlar  daha zeki.” cevabını veren Mini ADA, “Robot Sofia’yı kıskanıyor musun?” sorusuna  ise “Neden kıskanayım ki, ben Robot Sofia’dan daha zekiyim.” yanıtını verdi.

“Biz gelecek tasarlıyoruz” sloganıyla kodlama ve öğrencileri  teknolojiyle tanıştırma hedefiyle düzenlenen şenlikte, Türkiye’nin yerli yazılıma  sahip ünlü robotu Mini ADA’nın katılımıyla, bilimsel aktivitelerden kültürel  faaliyetlere, konferanslardan tiyatro gösterileri ve sergilere kadar farklı  alanlarda etkinlikler gerçekleştirildi.

Kolejin Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özkan ise robot denildiği zaman  insanın aklına insan gibi yürüyen, konuşan ve insan davranışları sergileyen, daha  da önemlisi insan gibi düşünen ve karar verebilen makinelerin geldiğini, bunda  bilim kurgu filmlerin büyük bir etkisi olduğunu belirtti.

Servis sağlayıcı pazarının gelişiyor olmasının, robotik teknolojisinin  önündeki bariyerlerin kalkmasına, bu teknolojinin daha da öne çıkmasına yol  açacağını aktaran Özkan, “İşte bu açıdan robot teknolojisini hem eğitim kurumları  hem devletimiz olarak yakından takip etmeli, sistemlerimize entegre etmeli ve  bunu yaşamımızın bir parçası haline getirmeliyiz.” diye konuştu.

Şenliğe İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Çıkrıkçı, İlçe Milli Eğitim Şube  Müdürü Armağan Çekinmez, okul yöneticileri ve çok sayıda veli katıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yerli robot ADA: “Robot Sofia’dan daha zekiyim”
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin