Uyurken sakın saçınızı açık bırakmayın! Saçı toplamadan uyumanın 6 zararı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MİLLİYET.COM.TR / PEMBENAR ÖZEL

1. Saçlarınız sürekli düğümlenir

Uyku esnasında açık olan saçlarınız sürekli düğümlenir. Bu durum, saçınızın yastık kılıfına değmesiyle oluşan sürtünme nedeniyle olur.

Özellikle bu durum sadece dağınık saçlarla uyanmanıza neden olmaz, aynı zamanda saç tellerinizi zayıflatabilir.

2. Sivilce yapar

Hassas ve akne eğilimli bir cildiniz varsa, saçınızın yüzünüze değmemesi gerekir. Saçınızda biriken şekillendirici ürünler ve saç kremleri geceleri cildinize bulaşabilir ve gözeneklerinizi tıkayabilir. Bu da sivilcelere neden olabilir ve cilt tahrişini tetikleyebilir.

Hatta uzun saçlarınız varsa bu durum sırtınızda sivilce oluşmasına neden olabilir. Bu yüzden uyurken saçlarınızı yüzünüzden uzak tutmak cilt sorunlarının önlenmesine yardımcı olabilir.

3. Saçların sağlıklı uzamasını engeller

Hasarlı saçlar yavaş uzar ve eğer uzun saç hayal ediyorsanız, saç tellerinizin belirli bir noktadan sonra uzamasını sağlayamıyorsanız, uyurken saçlarınızı açık bırakmak yerine toplayın. Böylece daha sağlıklı uzamasını sağlayacak ve hasardan koruyacaksınız.

4. Saçlarınız daha çok kıvırcıklaşır

Uyurken saçınızı açık bırakmak nem içeriğini kaybetmesine neden olur. Kıvırcık saçlarınızdan yastığınız sorumlu olabilir, çünkü saçınıza karşı ne kadar fazla sürtünme oluşursa, o kadar çok nem buharlaşır.

Bu yüzden yeterince kıvırcık bir saça sahipseniz ve daha fazla kabarmasını istemiyorsanız gece uyumadan önce saçlarınızı bir toka yardımıyla toplayın.

5. Uçları kırık bir şekilde uyanırsınız

Saçlarınızın uçlarında çok sayıda kırık varsa, saç stilinizin sağlıksız ve dağınık görünmesine neden olabilir. Yatmadan önce saçınızı bağlamazsanız, geceleri tüm savurma ve dönme hareketleri saçınıza zarar vererek kırılmalara neden olur.

Bunun için ipek bir yastık kılıfı tercih edebilirsiniz. Böylece saçlarınız birbirinden daha kolay ayrılacak ve mevcut kırıklarınız hasar görmeyecektir.

6. Uyku kalitenizi etkiler

Saçınızı toplamadan uyumak aynı zamanda geceleri uykunuzu kaçırmanıza neden olabilir. Uyurken saçınız yüzünüze sürtünebilir ve uykunuzu bozabilir.

Uyurken saçınızı nasıl korursunuz?

Sıkı bir at kuyruğu ile uyumak saçınız için zararlı olsa da, uyurken saçlarınızı korumanın birkaç kolay yolu vardır.

Saçlarınızı bir fular ile bağlayın

İpek veya saten bir fular, saç uçlarınızı sağlıklı tutar ve saçınızın nem kaybetmesini önler.

Saç lastiği kullanın

Saçınızı topuz şekline getirin ve elastik yerine saç lastiği kullanın.

Gevşek örgüler tercih edin

Saçınıza bir saç maşası ile şekil vermek yerine yatmadan önce saçınızı örün. Bu, saçınızı geceleri yüzünüzden uzak tutacak ve size sabahları doğal dalgalar verecektir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Uyurken sakın saçınızı açık bırakmayın! Saçı toplamadan uyumanın 6 zararı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin