1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. Uçan otomobil için düğmeye basıldı

Uçan otomobil için düğmeye basıldı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

1990’lı yılların 2000’ler için hayal ettiği uçan arabalar gerçek oluyor. ABD’li uçak üreticisi Boeing uçan araba projesi için düğmeye bastı.

1-

ABD’li uçak üreticisi Boeing, uçan araba projesini  gerçekleştirmek için uçan otomobil şirketi Kitty Hawk şirketiyle anlaşmaya vardı.

2-

ABD’de yayın yapan finans haberleri sitesi Business Insider’ın  haberine göre, Boeing şirketi uçan otomobil projesini hayata geçirmeye yönelik  olarak Google’nin kurucularından Larry Page tarafından desteklenen uçan otomobil  şirketi Kitty Hawk ile ortak çalışma anlaşması imzaladı.

3-

Stratejik ortaklığa dair detaylar şirketler tarafından paylaşılmadı.

4-

Ancak hava araçları sektöründe faaliyet gösteren iki şirketin, hava taşımacılığı,  otonom ve pilot araçların bir arada kullanılma şekli ve şehirlerdeki hava hareketliliği konusunda ortak çalışma yapmaları öngörülüyor.

5-

Robot hizmetçiler ve herkes için kişisel jetpack’ler çoğumuza çocukluğundan beri, özellikle Jetgiller sayesinde, sözü verilen teknolojilerden biriydi. 

6-

İki yıl önce bir firma daha açıklamıştı 

İsrailli firma, 2022 yılına kadar üretebileceğini söylediği, dört kişilik bir uçan araba için planlarını açıkladı.

7-

İsrailli firma, 2022 yılına kadar üretebileceğini söylediği, dört kişilik bir uçan arabaiçin planlarını açıkladı.

8-

CityHawk (Şehir Şahini) olarak adlandırılan uçan araba, dikey kalkış ve iniş teknolojisine sahip olacak. Tel Aviv merkezli Urban Aeronautics’in bir kolu olan firma, temelde askeri araçlar üretiyor. 

9-

Ancak CityHawk bu kez, askeri ekipmanlar taşımak yerine yolcuları şehir içerisinde gidecekleri yerlere götürecek. Ayrıca bu araç bir saate kadar uçuş süresine sahip olarak saatte 185km hızına kadar çıkabilecek. Yolculuk boyunca da elektrik hatlarının altından ve binaların arasında hareket edecek.

10-

İsrailli firmanın bu araçları halk kullanımına açmayacağı belirtilmişti. Ancak Boeing bu konu ile ilgili bir açıklama yapmadı. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Uçan otomobil için düğmeye basıldı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin