1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. Tim Cook: “Teknoloji şirketleri yarattıkları kaosu üstlenmeli”

Tim Cook: “Teknoloji şirketleri yarattıkları kaosu üstlenmeli”

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Amerikan merkezli teknoloji şirketi Apple’ın CEO’su Tim Cook, teknoloji şirketlerinin yarattıkları kaosu üstlenmeleri gerektiğini söyledi.

Stanford Üniversitesi’nde konuşan Tim Cook, şirket isimleri vermeden gizlilik ihlalleri ve veri ihlalleri konusunda eleştirilerde bulundu.

Gizlilik ihlalleri konusunda yapılan sahte haberlerin insanları zehirlerdiğini söyleyen Amerikan iş insanı, “Son zamanlarda bu endüstrinin daha az kibar olduğunu görüyoruz, sorumluluk almadan hak iddia etme düşüncesi yaygınlaşıyor. Şimdilerde her veri ihlali, her gizlilik ihlali gibi konuda sahte haberlerin bizi nasıl zehirlediğini görüyoruz. ‘Yalan mucizeler’ bir kez kana karıştığında kaos fabrikasının gelişimini hızlandırıyor ve sorumluluk hissi de gittikçe yok oluyor.” dedi.

Yeni Stanford mezunlarıyla söyleşide bulunan Apple CEO’su, dijital gözetimin yeniliği tehdit ettiğini ve Silikon Vadisi’ni başlamadan durduracağını söyledi.

Yapılan veri ihlallerinin büyük sıkıntılara yol açabileceğini söyleyen Cook, “Hayatımızdaki her şeyin bir hack durumunda satılabileceğini ve hatta sızabileceğini normal ve kaçınılmaz olarak kabul edersek, o zaman verilerden çok daha fazlasını kaybederiz. İnsan olma özgürlüğünü kaybediyoruz.” şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Tim Cook: “Teknoloji şirketleri yarattıkları kaosu üstlenmeli”
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin