1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. Tayland’da iki yeni dinozor türü keşfedildi

Tayland’da iki yeni dinozor türü keşfedildi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tayland’da, yaklaşık 30 yıl önce bulunan ve müzeye kaldırılan fosil kalıntılarının, iki yeni dinozor türüne ait olduğu tespit edildi.

Phys’de yer alan habere göre, yaklaşık 30 yıl önce bulunan ve  Sirindhorn Doğal Tarih Müzesi’ne kaldırılan fosil kalıntıları üzerine çalışma  yapan Bonn Üniversitesi bilim insanları, fosillerin iki  farklı ve yeni dinozor  türüne ait olduğunu keşfetti.

“Dinozorların Kralı” olarak da bilinen Tyrannosaurus rex (T-rex) ile  akraba oldukları belirlenen türlerin boylarının ortalama 6 metre olduğu  belirtildi.

Türleri keşfeden bilim insanlarından Adun Samathi, “Phuwiangvenator”  ve “Vayuraptor” isimleri verilen dinozoların oldukça hızlı ve tehlikeli avcılar  olduğuna dikkati çekerek, “Aralarındaki yakınlığı ve farkı Afrika’daki yırtıcı  kedi türleriyle anlamaya çalışırsak, Phuwiangvenator türünü aslan, Vayuraptor  türünü ise çitalar gibi görebiliriz.” değerlendirmesinde bulundu.

Keşfedilen türlere ait fosiller, bulundukları Sirindhorn Doğal Tarih  Müzesi’nin kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında halka açılırken, açılışa  Tayland kraliyet ailesi üyesi Prenses Maha Chakri Sirindhorn da katıldı.
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Tayland’da iki yeni dinozor türü keşfedildi
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin