Sterlin İşareti Nasıl Yapılır? Bilgisayar Klavyesi İle () Sterlin İşareti Yapımı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sterlin İngiliz para birimidir. Sterlin simgesi özel karakter eşlem tablosu yardımı ile yapılabilir. Bunun dışında bazı kısa yol tuşları ile de sterlin işaretini oluşturabilmek mümkündür.

Sterlin İşareti Nasıl Yapılır?

İşletim sistemlerinin tümünde klavye ile sterlin işareti oluşturulabilir. Bunun için yapılması gereken şeylerden ilki win+r tuşlarına aynı anda basarak çalıştır penceresini açmaktır. Açılan pencereye charmap yazılmalı ve karakter eşlem tablosu açılmalıdır.

Her bir işaretin unicode karşılığı bulunur. Sterlin işaretinin unicode karşılığı ise 00A3 olmaktadır. Unicode’a git yazılan yere bu kodu girerek sterlin işareti kolaylıkla bulunabilir. Bu işareti kopyalayıp word, excel veya metin dosyasına yapıştırarak kullanabilirsiniz.

İngiliz sterlini klavye üzerinden oluşturmanın başka yolları da bulunmaktadır. Diğer bir yöntem ise Alt+156 kısa yoludur. Alt tuşuna basılı tutarak 1, 5 ve 6 tuşlarına basılı tutarak sterlin işaretini oluşturabilirsiniz. Uygulanan bu yöntem ile sterlin işaretini oluşturamadıysanız karakter eşlem tablosu daha kesin bir çözüm yolu olabilir.

Bu işlemlerin uygulanabilmesi için kopyala ve yapıştır kısa yollarını da bilmek gerekir. Sterlin işaretini kopyalamak için işaret seçilip CTRL+C tuşlarına aynı anda basarak kopyalayabilirsiniz. Daha sonra kopyaladığınız işareti istediğiniz alana CTRL+V tuşlarına aynı anda basarak yapıştırabilirsiniz.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Sterlin İşareti Nasıl Yapılır? Bilgisayar Klavyesi İle () Sterlin İşareti Yapımı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin