Sony PlayStation 5 tanıtımı için tarihi açıkladı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
ABONE OL

Yedi senelik bekleyişin ardından Sony, PlayStation 5’in teknik özelliklerini ve kontrolcüsünü yakın bir zamanda tanıtı. Bu duyurular daha çok teknik detaylar üzerindeydi.

Yani aslında PlayStation 5’in tam olarak hangi yeni özelliklerle birlikte geleceğini bilmiyoruz. Bu bilinmeyenlerin ortadan kalkması için Sony PlayStation 5’i tanıtacağı tarihi açıkladı!

Sony PlayStation’un resmi Twitter hesabı üstünden yaptığı bir paylaşımla birlikte 4 Haziran 2020’de Pasifik saati ile akşam 01.00’da tanıtacağını açıkladı.

Türkiye saati ile 23:00’da yapılacak canlı yayın Sony CEO’su Jim Ryan’ın açıklamalarına göre, bir saatten fazla sürecek ve PlayStation 5 oyunlarına da yer verilecek. Uzun bekleyişin ardından PlayStation 5’in tanıtılacağı tarihe bir haftadan kısa süre kalması oyunseverleri heyecanlandırmayı başardı.

PlayStation 5 ilk senesinde sınırlı sayıda olacak!

Geçtiğimiz haftalarda PlayStation 5’in teknik özelliklerini, ardından da DualSense kontrolcüsünü tanıtan Sony, Bloomberge’de çıkan bir habere göre farklı bir satış stratejisi izleyecek.

Bloomberge’in yaptığı habere göre, PlayStation 5 ilk senesinde sınırlı sayıda çıkacak. Yani her isteyen, elini çabuk tutmazsa PlayStation 5 sahibi olamayacak.

Sony, Mart 2021’de 5-6 milyon PlayStation 5 üretmeyi hedefliyor. Aynı zaman dilimi içinde PlayStation 4 toplamda 7,5 milyon adet satmayı başarmıştı.

Yine aynı haberde bahsedilenlere göre, PlayStation 5 için düşünülen fiyatın 499 dolar ile 549 dolar arasında olduğu belirtiliyor.

PlayStation 5’in kontrolcü tanıtıldı: DualSense!

Uzun zamandır beklediğimiz PlayStation 5 ile ilgili haberler gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda teknik özellikleri açıklanan PlayStation 5’in DualSense isimli kontrolcüsü tanıtıldı.

Bugüne kadar piyasaya sunulan PlayStation serilerinin kontrolcü isimledi DualShock olmuştu. PlayStation 5 ile birlikte bu durum değişecek.

Yeni kontrolcü hakkında Sony, “DualSense ile hedefimiz, oyunculara, kutuyu açar açmaz oyun dünyasına taşınma hissi vermek. Oyuncuların oyun oynarken kontrolcüyü kendilerinin bir uzantısı gibi hissetmelerini istiyoruz. Öyle ki ellerinde olduğunu bile unutacaklar” ifadelerini kullandı.

Sony Interactive Entertainment Başkanı ve CEO’su Jim Ryan‘dan da PlayStation topluluğunda açıklama yaptı: “DualSense, önceki kontrolcülerimizden radikal bir şekilde ayrılıyor. Yeni kontrolcü, PS5’teki birçok yenilikçi özellikle birlikte oyunlar için dönüştürücü olacak. PS5’in yıl sonundaki lansmanına doğru ilerlerken, bu heyecan verici yolculuğu bizimle paylaştığı için PlayStation topluluğuna teşekkür etmek istiyorum. Önümüzdeki aylarda PS5 hakkında, konsol tasarımı da dahil olmak üzer,e daha fazla bilgi paylaşmayı umuyoruz”

PlayStation 5’in fiyatı ve satış tarihi sızdırıldı!

Danimarkalı bir internet sitesinde ortaya çıkanlara göre PlaySttion 5’in fiyatı ve satış tarihi sızdırıldı.

İnternet sitesinin sızdırdığı bilgilere göre PlayStation 5, 1 Aralık 2020’de satışa sunulacak.

Tüm bunların yanı sıra, fiyatının ise 6.989 Danimarka kronu olduğu belirtildi. Yani bu da yaklaşık olarak 1.043 dolar yapıyor.

PlayStation 5 bu fiyatla çıkarsa, PlayStation 4’ten 3 kat daha yüksek fiyata sahip olacak. Bu da PlayStation 5 sahibi olmayı bir hayli zorlayacak gibi duruyor.

PlayStation 5’in internet sitesi yenilendi ve lansman tarihi açıklandı!

Geçtiğimiz hafta teknik özellikleri açıklanan PlayStation 5’in internet sitesi yenilendi. Yapılan açıklamayla birlikte 2020 tatil döneminde lansman yapılıp, konsolun tanıtılacağı belirtildi.

Geçtiğimiz hafta yapılan canlı yayınla birlikte teknik özellikleri açıklanan PlayStation 5’in 2020’nin sonunda satışa sunulacağı açıklanmıştı.

Şimdi ise internet sitesinde yapılan bir güncelleme ile yeni açıklamalar geldi ve bu yaz tatilinde lansmanının yapılacağı belirtildi.

PlayStation 5’şn sitesinde yapılan açıklamada, “PlayStation 5’i bu kadar yenilikçi ve güçlü bir platform haline getiren teknik ve donanım bileşenleri hakkında daha fazla bilgi duyurmaya başladık: ultra yüksek hızlı SSD, entegre özel G/Ç sistemi, ışın izlemeli özel AMD GPU ve son derece etkileyici 3D ses. PS5 bu özelliklerle geliştiricilerin yaratıcılıklarını en üst düzeye çıkarmalarını, geniş dünyalar oluşturmalarını ve tasarladıkları oyunlarda yeni oyun deneyimleri sunmalarını sağlayacak.” ifadeleri kullanıldı.

The Last of Us 2’nin yapımcısından PlayStation 5 açıklaması!

Geçtiğimiz hafta açıklanan PlayStation 5’in özellikleri bazı oyunseverler tarafından beğenilmezken bazı kişiler beğendi. Beğenilmemesindeki en büyük etken, Microsoft tarafındaki Xbox Series X’in kağıt zerinde daha güçlü özelliklere sahip olmasıydı.

The Last of Us 2’nin yapımcısı Kurt Margenau’nun PlayStation 5’in teknik özellikleriyle ilgili yaptığı açıklama oyunseverlerin bir kez daha heyecanlanmasını sağladı.

Yapılan açıklamada “PS5 teknik özellikleri ve SSD’sini merak ediyorum. İnsanlar, özellikle şirketler ve birinci parti oyunlar için tasarımda ne kadar büyük bir sıçrama olduğunu bilmiyorlar. Kariyerimde açık ara en büyük sıçrama. Beklemek için sabırsızım.” ifadelerini kullandı.

Bu açıklamanın ardından Margenau’nun takipçileri PS5 hakkında yeni bir şey üzerinde çalışıp çalışmadıklarını sordu. Bu soruların üzerine Margenau, “Hayır, Naughty Dog’ın yeni bir şey üzerinde çalıştığını ima etmiyorum. Sadece verilen bilgilere göre tahminde bulunuyorum.” şeklinde cevap verdi.

Bu sene sonunda piyasaya sürülecek konsollarla ilgili her geçen gün yeni bilgiler ortaya çıkmaya devam ediyor. Henüz çıkmalarına çok olduğu ve biraz daha beklememiz gerektiği su götürmez bir gerçek.

PlayStation 5’in teknik özellikleri açıklandı!

Sony’nin önemli mühendislerinden biri olan Mark Cerny’nin YouTube üzerinden yaptığı canlı yayınla birlikte PlayStation 5’in teknik özellikleri ve neler yapabileceği açıklandı. Lafı daha fazla uzatmadan PlayStation 5’in teknik özelliklerine geçelim.

Firmanın yaptığı açıklamalara göre, PlayStation 5’te 5.5GB/s hızına erişen çok hızlı bir SSD kullanılacak. Bu sayede oyunlarda yükleme ekranları çok kısa sürecek, oyun yapımcılarına serbestlik verecek ve uzun süren güncelleme yüklemeleri olmayacak.

Ekran kartı konusunda ise PlayStation, Xbox Series X’in gerisinde olacak. Her iki konsol da AMD RDNA 2 kartlarını kullanacak, fakat PlayStation’da bulunan ekran kartı 10.28 TFlops gücünde sahip. Bu rakam Xbox tarafında 12 TFlops olarak açıklandı. Kağıt üstünde Xbox daha güçlü görünüyor, fakat konsollar çıkınca yorum yapmak daha mantıklı olacaktır.

PlayStation 5’te 16 GB GDDR6 RAM kullanılacak. SSD ve bu RAM’ler sayesinde oyunlar ve yayınlar önceki nesle göre 100 kat daha hızlı olacak.

Yeni konsolda PS 4 ve PS 4 Pro oyunlarına geriye dönük uyumluluk olacak. Grafik tarafında ise Ray Tracing desteği sadece ışıklarda değil gölgelerde, ses ve yansımalarda da kullanılacak.

PlayStation 5 3 boyutlu ses teknolojisi olan Tempest 3D’yi kullanacak. Bu sayede oyun oynarken çok daha kaliteli ve gerçekçi sesler dinleyeceğiz.

PlayStation 5’in teknik özellikleri bugün açıklanacak!

PlayStation resmi Twitter hesabından yapılan paylaşıma göre bugün saat 19:00’da PlayStation 5’şn teknik özellikleri açıklanacak.

Geçtiğimiz günlerde PlayStation 5’in rakibi olan Xbox Series X’in teknik özellikleri açıklanmıştı. Bunun ardından Sony tarafından bir cevap gelmesi, hem beklentilerin hem de merakın giderilmesinde büyük rol oynayacak.

PlayStation 5 ile ilgili çok fazla bir bilgi yok. İçinde kullanılacak işlemci ve ekran kartının AMD olacağını ve hızlı bir SSD’ye sahip olacağını biliyoruz. Bunlar haricinde çok fazla bilgi paylaşılmadı.

Pasifik saati ile sabah 09:00’da, Türkiye saati ile 19:00’da PlayStation 5’in teknik özellikleri açıklanacak. Takipte kalmayı unutmayın.

Sony PlayStation 5 için ne tür oyunlar yapacağını açıkladı!

Yeni konsolların piyasaya sürülmesine bir seneden az bir zaman dilimi kalmışken, hem Xbox hem de PlayStation cephesinden bilgiler gelmeye devam ediyor.

Sony Interactive Entertainment Worldwide Studios Başkanı Hermen Hulst, PlayStation 5’in, PlayStation 4’te olduğu gibi kaliteli hikaye odaklı oyunlar üreteceğini açıkladı.

Hatırlayacak olursanız PlayStation 4’te, Uncharted 4, God of War, Horizon Zero Dawn ve Bloodborne gibi oyunlar ön plana çıkmıştı.

PlayStation Blog’a konuşan Hulst, “Daha önce olduğu gibi donanıma çok bağlıyız ve platforma özel hikaye odaklı, tek oyunculu oyunlara çok önem veriyoruz. Aynı zamanda deneylere ve yeni fikirlere açık olacağız. Bence bu da Worldwide Studios’un DNA’sının bir parçası.” dedi.

PlayStation 5 ve Xbox Series X’in çıkış tarihi ile sevindirici haber geldi!

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan Koronavirüs nedeniyle bir çok etkinlik ertelendi ve bazıları iptal oldu. PlayStation 5 ve Xbox Series X’in üretiminde ve çıkış tarihinde aksaklılar yaşanabileceği öngörülürken AMD’nin Bilgisayar ve Grafik Genel Müdür Yardımcısı Rick Bergman tarafından yapılan açıklama yüreklere su serpti.

Her iki konsolunda işlemci ve ekran kartı üreticisi olan AMD, konsollarla ilgili olarak herhangi bir sıkıntı olmadığının altını çizdi.

AMD Finansal Analiz Günü’nde konuşan Bergman, üretim konusunda bir problem yaşamadıklarını ve konsolların çıkış tarihinin ertelenmeyeceğini açıkladı.

PlayStation 5 fiyatıyla üzecek!

Uzun zamandır konuşulan PlayStation 5 ile ilgili yeni bir iddia daha ortaya atıldı. Ortaya çıkan gelişmelere göre PlayStation 5 beklenenden daha yüksek bir fiyat etiketi ile satışa sunulacak.

Ortaya attığı iddiaların doğruluğu ile bilinen NeoGAF, PlayStation 5’in 600 dolardan satışa sunulacağını açıkladı.

Normal ve premium olarak iki farklı seçenekle sunulacağı belirtilen PlayStation 5’in, premium versiyonunun 600 dolarlık bir fiyat etiketine sahip olacağını belirten NeoGAF, normal sürümle ilgili herhangi bir fiyat bilgisi paylaşmadı.

PlayStation 5 premium 600 dolarlık bir fiyat etiketine sahip olursa, Türkiye’de 3.650 lira ve üzerine de vergilerin eklenmesiyle yaklaşık olarak 4.500-5.000 liralık bir fiyata sahip olabilir.

Alışık olduğumuz konsol fiyatlarının çok üzerinde olan bu fiyat, üst seviye bilgisayarlarla kıyaslandığı zaman yine de uygun gibi görünüyor. Ortalama 10 TFlops güce sahip olan bir ekran kartı minimum 5.000 lira olarak satılıyor. Diğer donanımları da eklediğimiz zaman, bilgisayar her türlü çok daha yüksek bir fiyatla karşımıza çıkıyor.

PlayStation 5’in teknik özellikleri doğrulandı!

GameStop’un internet sitesinde yer alanlara göre PlayStation 5, Xbox Series X’in arkasında kalmayacak. Hali hazırda kullandığımız en güçlü PlayStation olan PS 4 Pro, Xbox One X’ten kağıt üzerinde güçsüz olsa da Sony cephesinin piyasaya sunduğu oyunlar sayesinde, PS4 daha fazla satmayı başardı.

PlayStation 5 ve Xbox Series X arasında da benzer senaryolar olacak mı bilemiyoruz, fakat teknik özellikleri bakımından birbirlerine yakın olacakları kesin. 

GameStop tarafından açıklanan özelliklere göre PlayStation 5 8K TV desteğine, 8 çekirdekli AMD işlemciye, 3D ses teknolojisine, özel SSD depolamaya, PS4 ve PSVR için geriye dönük uyumluluğa ve ışın izleme yani Ray Traycing desteğine sahip olacak.

Başka bir sızıntıya göre ise PlayStation 5’in ekran kartı 9.2 TFlops güce sahip olacak. Bu rakam Xbox Series X’te 12 TFlops olarak açıklandı.

PlayStation 5 için yapay zeka patenti alındı!

Her geçen gün hakkında yeni bir haber çıkan PlayStation 5 ile ilgili detaylar gelmeye devam ediyor. Sony’nin yeni aldığı patent, oyunculara yapay zeka destekli oyun içi yardım özelliği sunacağını gösterdi.

Patentin başlığında yazan “Oyun içi kaynak yardım platformu” isimli özellik, oyuncuların oyun oynadıkları sırada zorlandıkları yerlerde onlara yardım edecek.

Ortaya çıkan patent görsellerinde yeni özelliğin nasıl çalışacağı hakkında bazı bilgiler elde edilebiliyor. Ortaya çıkanlara göre, zorlu bir düşmanla karşı karşıya kaldığınızda PlayStation, diğer oyuncuların bu düşmana karşı neler yaptıklarını ve ne şekilde kazandıkları hakkında ipuçları veriyor.

Tabi bu durum biraz hile yapmaya da giriyor olabilir. Zorluklarıyla meşhur olan oyunların boss savaşlarında nasıl geçileceğini kendimiz keşfetmek yerine, ipucu almak oyunun zevkini düşürebilecek bir durum. Tabii Sony bu özelliği sürekli açık yapmayacak. Kullanıcılar istedikleri zaman kullanabilecekler.

PlayStation 5’in grafikleri arşa çıkaracağını gösteren görseller yayınlandı!

Sony ile Lexus’un ortak çalışmasından doğan görsellerde hangi resmin gerçek hangi resmin oyun olduğunu söylemek gerçekten güç. 

Şu anda PlayStation 4 üzerinde çekilen oyun içi görüntüler, biraz elden geçirildi ve  bu sayede daha gerçekçi görüntüler elde edildi. Yani yeni nesil konsolların grafik performansına yaklaştırıldı da diyebiliriz. Ortaya çıkan sonuçlarda hangi resmin gerçek olduğunu anlayamıyorsunuz.

Lexus tarafından yapılan açıklamada,”Oyunlardaki grafikler daha da gerçekçi hale gelmeye başladı ve Lexus, oyun içi görüntülerin gerçek hayattaki bir fotoğrafla karıştırılabileceği teorisini test etmeye karar verdi. Fotoğrafçı Jayson Fong, oturma odasındaki bir oyun konsolundan görüntüler alarak, Londra’daki çeşitli bölgelerde Sonic Red LC 500’ün Gran Turismo sahnelerini yeniden canlandırma sürecini başlattı.” 

PlayStation 5 arayüzünden ilk görüntü geldi!

Dünyanın en çok satan oyun konsollarından biri olmayı başaran PlayStation’un en yeni modeli bu yılın son çeyreğinde satışa sunulacak. Zaman zaman Sony tarafından yeni konsolla ilgili çeşitli açıklamalar yapılsa da, tam olarak net bilgiler açıklanmadı.

Şimdi ise 4Chan ve Reddet gibi platformlarda PlayStation 5’in arayüzü olduğu iddia edilen bir görsel dolaşmaya başladı.

Görüntülerin kaynağı olarak bağımsız bir oyun geliştirme stüdyosu gösterildi. 

Görsele baktığımız zaman, PlayStation 4’e benzer bir font kullanıldığını ve renklerinde aynı olduğunu söyleyebiliriz. Bunların yanı sıra ekran görüntüsünde TTE logosunun yanında Decima Engine motorunu görüyoruz. Bu  motor Horizon Zero Dawn ve Death Stranding gibi oyunlarda kullanıldı. Ortaya çıkan görsel gerçekse bu iki oyundan birinin devamına çalışılıyor olabilir.

God of War geliştiricisinden PlayStation 5 açıklaması! Ne zaman tanıtılacak?

E3 2020’ye katılmayacağını açıklayan Sony, bu açıklamasıyla birlikte oyun severleri üzmüştü. Yeni konsol ile ilgili her geçen gün yeni bir bilginin ortaya çıktığı bu dönemde, God of War’ın geliştiricisi David Jaffe bazı açıklamalarda bulundu.

God of War yapımcısı David Jaffe, Twitter’dan yaptığı bir paylaşımla birlike PlayStation 5’in 4 hafta içerisinde duyurulacağını belirtti.

Yani bu açıklamaya göre PlayStation 5 şubat ayında tanıtılacak. Sony tarafından daha önce yapılan açıklamalarda da yeni konsol, 2020’nin son çeyreğinde piyasaya sunulacak.

PlayStation 5’in ilk oyunu tanıtıldı!

Uzun zamandır dedikoduları ve resmi açıklamaları ortaya çıkan PlayStation 5’ten yeni bir haber daha geldi. PlayStation 5’in ilk oyunu tanıtıldı. 

2020 yılının son çeyreğinde piyasaya sunulacağı açıklanan PlayStation 5’in ilk oyunu GodFall olacak. 

1 dakika 31 saniyelik video ile tanıtılan GodFall, yakın dövüş sistemiyle öne çıkan bir yapım olacak. PlayStation 5 haricinde Epic Games Store üzerinen PC’ye de çıkış yapacağı açıklanan GodFall, büyük ihtimalle PlayStation 5 ile aynı tarihte piyasaya sunulacak.

Şu an için çıkış tarihi ile ilgili net bir açıklama yapılmadığının altını çizelim.

PlayStation 5’ten yeni bir bilgi daha geldi!

Sony tarafından yapılan açıklamaya göre 2020’nin son çeyreğinde piyasaya sunulacak olan PlayStation 5 ile ilgili yeni gelişmeler gelmeye devam ediyor.

Şimdi ortaya çıkanlara göre PlayStation 5’in paylaşım özelliği, eski konsola göre çok daha detaylı olacak.

Sony Interactive Entertainment geçtiğimiz günlerde ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi’ne; oyun ve oynanış bilgileriyle ilişkili kullanıcı tarafından oluşturulan içeriği tanımlamak için bir teknoloji patent başvurusunda bulundu.

Patente göre Sony sahne etiketleme adı verilen bir özelliği PlayStation 5’e getirecek. Bu özellik sayesinde oyuncular kapsamlı bir sosyal paylaşım alanına sahip olacak.

Tüm zamanların en çok satan oyun konsol markası olan PlayStation’ın yeni konsolu 2020’de raflardaki yerini alacak.

Her geçen gün yeni bir dedikodu çıkan PlayStation 5’in bu sefer çıkış tarihi ve fiyatı hakkında bilgiler geldi.

Şirkete yakın olduğu bilinen PSErebus isimli Twitter hesabı, PlayStation 5 ile ilgili bir takım iddiaları ortaya attı ve bu iddialar da gündeme bomba gibi düştü.

Hesaptan gelen bilgilere göre Sony, Gran Turismo 7’nin çıkış tarihini açıkladığı sırada PlayStation 5’in de çıkış tarihini duyuracak.

Hatta şöyle bir bilgi daha var; PlayStation 5 20 Kasım 2020’de satışa sunulacak ve fiyatı da 499 dolar olacak.

Türkiye fiyatı ile vergiler hariç şu an yaklaşık olarak 2850 lira gibi bir rakam yapıyor. Yani ortalama 3500 ile 4000 lira arasında satışa sunulabilir.

Ekim ayında Sony yetkilileri tarafından yapılan açıklamalara göre PlayStyation 5, 2020 yılının son çeyreğinde satışa sunulacak.

Henüz tüm teknik özellikleri detaylı bir şekilde açıklanmayan konsolla ilgili çeşitli dedikodular gelmeye devam ediyor.

PlayStation 5’in şu ana kadar ortaya çıkan görsellerini düşündüğümüz zaman, pek sevilen bir yapısının olmadığını belirtelim.

O görsellerdeki cihazın geliştirici sürümü olduğunu ve son kullanıcıya ulaşacak ürünün o model olmadığını belirtelim.

Fairy Tail oyununun yapımcısı Keisuke Kikuchi, Playstation 5’in teknik özellikleriyle ilgili konuştu. Yeni konsolun gelişmiş özellikleri sayesinde, çok daha gerçekçi dünyalar sunacağını belirtti.

Yapımcı, “Oyuncular için gereksiz yükleme ekranlarının ortadan kalkacağını ve birden çok sahneden oluşan sinematiklerin artacağını düşünüyorum.”

“Oyuncular için mola vermenin gerekli olduğunu da düşünüyorum. Bu nedenle oyun tasarımlarında buna göre tasarımlar yapılması gerektiğini düşünüyorum.” dedi.

Geçtiğimiz hafta Sony tarafından, PlayStation 5’in 2020 yılının son çeyreğinde satışa sunulacağı açıklandı. Peki bu güne kadar ortaya çıkan bilgiler, bize nasıl bir konsolun geleceğini gösterdi? Bu sorulara cevap niteliği taşıyabilecek ve merakınızı dindirebilecek bir şekilde, resmi açıklamalardan ve dedikodulardan oluşan bir derleme hazırladık. Bakalım yeni konsol, PlayStation 5 ne kadar güçlü olacak ve yanında neler getirecek?

PlayStation 5 teknik özellikleri

Öncelikle şu ana kadar ortaya çıkan teknik özellikleri hakkında konuşalım. AMD Zen 2 mimarisine sahip bir işlemciyle ve NVIDIA tarafında RTX 2070’e denk, fakat AMD marka bir ekran kartına sahip olacak. NVIDIA’nın yeni nesil ekran kartlarında bulunan Real Time Ray Traycing teknolojisini de barındıracağını ve bu sayede gelişmiş grafiklere sahip oyunlar oynayabileceğimizi belirtelim. Bu güne kadar çıkan konsollarda hep eski nesik ekran kartlarının orta ya da giriş seviyesi modelleri kullanıldı ve şu an ki grafiklere ulaşıldı. Çok daha güçlü ve güncel modeller kullanıldığı zaman grafiksel anlamda bambaşka noktalara çıkılabileceğini söylemek güç olmaz.

Gelişmiş bir ekran kartı ile birlikte, dedikodulara göre 8K çözünüklük desteği sunmayı hedeflediklerini de belirtelim. 8K çözünürlük konusunda şahsen şüphelerim olduğunu da belirtmeliyim. Güncel ekran kartlarının en güçlülerinden biri olan RTX 2080 Ti bile bazı oyunlarda 4K 60 FPS deperlerine zor ulaşırken, RTX 2070 seviyesindeki bir kartın 8K çözünürlük desteklemesi biraz zor görünüyor.

Bunların haricinde, mekanik harddisk yerine, katı hal diski yani SSD kullanılacağı da kesinleşti. Bununla ilgili bir çok oyun yapımcısı verdiği röportajlarda açıklamalar yaptı. Hatta Spider Man üzerinde yapılan bir testte PS5’te bulunacak SSD, PS4’ten 18 kat daha hızlı çalışıyordu. Yani PlayStation 5 ile birlikte uzun beklemeler de yok olacak.

PlayStation 5 ve işlemci

4K çözünürlük konusunda yüksek performans vermesi beklenen PlayStation 5’in içinde bulunacak işlemci sızıntıları daha da net hale geldi. Ortaya çıkanlara göre, yeni konsolun 8 çekirdek ve 16 parçacıktan oluşan bir çip kullanacağı ve 3.2 GHz frekans hızına sahip olacağı belirtiliyor.

PlayStation 5 ve ekran kartı

Ekran kartı tarafında da yeni bir dedikodu ortaya atıldı. PlayStation 5’in GTX 1080’den daha güçlü bir AMD marka ekran kartı kullanacağı belirtilirken, 4K 60 FPS’i stabil vereceği konuşuluyor. Böyle güçlü ve yükli bir sistem içinde özel bir soğutma sistemi kullanılacağı belirtildi.

PlayStation 5 ve PSVR

Yeni konsol ile birlikte gelişmiş bağlantı desteğinin sunulacağını ve donanımsal gelişmeleri göz önüne alırsak,kablosuz ve daha yüksek çözünürlüklü PS VR geleceğini söyleyebiliriz. İlk jenerasyonda istenilen noktaya ulaşılmasa da, Sony’nin PS5’in teknik özelliklerini üst nokta da tutmak istemesinin nedenlerinden biri Sanal Gerçeklik konusu olabilir.

PlayStation 5 ve DualShock 5

Sony tarafından açıklanan bir diğer özellik ise yeni kontrolcülerle gelecek olan gelişmiş Haptic motoru. Şu an için tüm detaylarını bilmiyoruz, fakat belirtilenlere göre oyun keyfimizi bambaşka noktalara taşıyacak bir titreşim motoru olacağını ve Sony’nin uzun zamandır bu teknolojinin üzerinde çalıştığını belirtelim.

Bunun yanı sıra, L2 ve R2 tuşlarının uyarlanabilir bir sistemle geleceğini belirtelim. Yani yeni kontrolcüde, bu iki tuş oyunun içeriğine göre bizlere direnç gösterebilecek. Atılacak bir okun yayını çektiğimiz zaman, ne kadar çekersek o kadar zorlanacağımız gibi; L2 ve R2 direnç gösterecek.

PlayStation 5 oyunları

Bugün ortaya çıkan dedikodulara göre PS5, PS4 ve PS4’ten önceki konsollara geri uyumluluk desteği verecek. Yani ilk çıktığı gün itibariyle oynayabilecek bir sürü oyun bizi bekleyecek. Eski oyunların haricinde ise, konsola gelmesi beklenen ilk yapımlar şu şekilde; Call of Duty: Black Ops 5, Horizon Zero Dawn 2, Cyberpunk 2077, Ghost of Tsushima, Final Fantasy VII Remake, The Elder Scrolls VI, Death Stranding, Spider-Man 2, GTA VI, Assassin’s Creed Kingdom.

PlayStation 5 çıkış tarihi ve fiyatı

Geçtiğimiz hafta Sony tarafından resmi olarak açıklanan bilgilere göre 2020’nin son çeyreğinde yani ekim ile kasım ayları arasında piyasaya çıkacak. Beklenen fiyat ise şu an için 500 dolar bandında olması. Yani 500 doalrdan satışa sunulursa Türkiye’de de ortalama 3000 ile 4500 TL arasında değişecektir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Sony PlayStation 5 tanıtımı için tarihi açıkladı!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin