Son dakika… NASA açıkladı: Dünyada büyük panik!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Uzun yıllardır gök taşları üzerinde çalışmalarını sürdüren NASA, yeni hazırladığı bir simülasyonun sonuçlarını açıkladı.

Bir gök taşının Dünya’ya olası çarpma durumunda nasıl bir senaryonun gerçekleşeceğini gözler önüne seren bilim insanları, gök taşının çarptığı bölgeyi yok etmesini engelleyemeyeceklerini söylüyorlar.

Gök taşının Dünya’ya çarpmasının simülasyonunu hazırlayan NASA, çalışmalar sonucunda bilim insanlarının bir gök taşının Dünya’ya çarpmasını engelleyemeyeceğini ve bu sebeple kıtaların ve ülkelerin yok olacağını söylüyor.

Bu haftanın başlarında gerçekleştirilen simülasyon, ABD ve Avrupa uzay ajanslarındaki bilim insanlarının bir araya gelmesiyle oluşturuldu.

Varsayımsal bir senaryo üzerinde çalışan bilim insanları, 35 milyon mil uzaklıkta bir gök taşının gezegene yaklaştığı üzerine odaklandı. Bu uzaklıkta bir gök taşı 6 ay içinde Dünya’ya ulaşıyor.

1 hafta süren çalışmanın her geçen günü yeni bir bilgiye ulaşan bilim insanları, Dünya’ya olası çarpa anlarını hesapladıkları gök taşının gelişini maalesef durduramadılar.

Mevcut teknoloji ile bu çarpışmanın engellenmesini ‘neredeyse imkansız’ olarak nitelendiren bilim insanları, korkunç senaryoyu da gözler önüne sermiş oldu.

Uzmanların bilgisinin ve teknolojilerin yetersiz kaldığı bu durumda eğer bir gök taşı Dünya’ya çarpacaksa bunun önlenmesinin ‘şu anda’ imkansız olduğu ortaya çıktı.

Böyle bir senaryo kuruldu ancak şu an için Dünya için hiçbir gök taşı önemli bir tehdit oluşturmuyor. Yine de eğer beklenenden farklı boyutlarda bir gök taşı Dünya’ya yaklaşırsa Avrupa kıtası başta olmak üzere pek çok kıta ve ülke tamamen yok olacak.

Simülasyonda yer alan hayali gök taşı için 2021PDC isimlendirmesi yapıldı. Bilim insanlarının oluşturduğu senaryoya göre, uzay kayası ilk olarak 19 Nisan’da tespit edildi ve keşif tarihinden altı ay sonra; 20 Ekim’de de gezegenimize yüzde 5 oranında çarptığı üzerine kuruldu.

Böyle bir senaryoda ne yapmamız gerekiyor? Çalışmayı gerçekleştiren uzmanlara göre tek çare bölgeyi tahliye etmek. Gök taşına 6 ay gibi bir sürede nükleer bir cihazla müdahale etmek de imkansız.

Gerçekleştirilen tatbikatların üçüncü gününe gelindiğinde ise bu simülasyonda gök taşı Doğu Avrupa’ya doğru yöneldi ve Almanya, Çek Cumhuriyeti ve Avusturya arasında bir bölgeye çarpma olasılığı yüzde 99 olduğu için en mantıkla hamle çarpacak bu bölgelerde yaşayan insanları tahliye etmek.

65 milyon yıl önce 6 mil genişliğinde bir gök taşı Dünya’ya çarptığında yaşam sona ermişti. Bilim insanları bu tarz çarpışmaların tekrar yaşanmaması için bu tarz simülasyonlar geliştiriyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Son dakika… NASA açıkladı: Dünyada büyük panik!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin