Septoplasti horlamayı düzeltir ve uykuyu iyileştirir mi?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Doğuştan ya da alınan travmalara bağlı olarak burun septumunda meydana gelebilen kemik eğrilikleri ve kıkırdak fazlalıkları burun fonksiyonlarını azaltır. Burnun tek ya da çift taraflı tıkanmasına neden olabilen burun eğrilikleri hava akışının azalmasına ve nefes almada zorluğa neden olabilir. Kronik burun tıkanıklığına yol açan septum deviasyonu nedeniyle bireylerin yaşam kalitelerinin belirgin ölçüde azalabileceğini belirten Op. Dr. Ahmet Alp burun eğriliği ve uyku apnesi arasındaki ilişkiyi detaylandırdı:

“Uyku apnesi iyi bir gece uykusu çekilmesine ve gün içinde dinlenmiş hissedilmesine engel olmasının yanı sıra diyabet, yüksek tansiyon, kalp yetmezliği ve felç gibi daha ciddi sorunlara yol açabilir. Uyku apnesi uyku sırasında solunumun defalarca durmasına neden olan tehlikeli bir uyku problemidir. Yüksek sesle horlama, derin uykudan uyanma, nefes almada duraklama ve gece uykusundan yorgun uyanma gibi sorunlara neden olabilir. Uyku apnesinin ciddi boyutta olması hastanın hayatını tehdit edebilir. Uyku apnesi sorunu yaşayan hastaların kapsamlı olarak kontrollerinin yapılması ve bu soruna yol açan faktör veya faktörlerin belirlenmesi gerekir. Uyku apnesi oluşumunun tetiklenmesinin ya da uyku apnesinin şiddetlenmesinin ardında septum deviasyonu olduğu takdirde septoplasti yani burun eğriliği ameliyatı ile yaşam kalitesi büyük ölçüde artırılabilir.”

Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Ahmet Alp yaptığı açıklamalara şu şekilde devam ediyor: “Uyku apnesinin farklı türleri vardır ve septoplasti bu durumu tamamen iyileştirebilecek birkaç prosedürden biridir. Hastadaki uyku apnesi septum, türbinatlar ya da nazal valvdeki burun tıkanıklığından kaynaklanıyorsa cerrahi prosedürlerle semptomlar neredeyse tamamen ortadan kaldırılabilir. Septoplasti, açık ya da kapalı tekniklerle uygulanabilen fonksiyonel niteliğe sahip bir burun ameliyatıdır. Teknik seçimi yapılırken hasta özelinde karar verilmelidir. Bazı hastalarda septoplasti ve rinoplasti eş zamanlı olarak gerçekleştirilebilir. Burnun hem fonksiyonlarının hem de şeklinin iyileştirildiği bu operasyon ‘septorinoplasti’ olarak adlandırılır.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Septoplasti horlamayı düzeltir ve uykuyu iyileştirir mi?

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin