Saç lazeri hakkında bilinmesi gerekenler

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Her gün, çoğu insan kafa derisinden yaklaşık 100 saç kaybeder. Bazı insanlarda dökülen saçlar yeniden büyürken, bazı insanlarda aşağıdaki nedenlerden dolayı büyümez:

-Yaş

-Kalıtım

-Hormonal değişiklikler

-Lupus ve diyabet gibi tıbbi durumlar

-Zayıf beslenme

-Kemoterapi gibi tıbbi bir tedavinin yan etkileri

-Stres

Saç dökülmesini durdurmak ve saç gürleştirmek için çeşitli tedaviler uygulanır. İlaç, saç ekimi, lazer tedavileri, PRP, mezoterapi ya da serumlar uygulanabilir.

Saç dökülmesinde lazer tedavisi

Kırmızı ışık tedavisi ve soğuk lazer tedavisi olarak da adlandırılan düşük seviyeli lazer tedavisi, fotonları kafa derisi dokularına ışınlar. Bu fotonlar, saç büyümesini teşvik etmek için zayıf hücreler tarafından emilir.

Prosedürün güvenli, tolere edilebilir ve saç ekimi ameliyatından daha az invaziv olduğu yaygın olarak kabul edilir.

Saç dökülmesi için lazer tedavisi teorisi; düşük doz lazer tedavilerinin, saç köklerini saç büyütmeye teşvik eden dolaşımı ve uyarımı canlandırmasıdır.

Saç dökülmesi için lazer tedavisinin faydaları nelerdir?

Savunucuların, aşağıdakiler de dahil olmak üzere, prosedüre katılımı teşvik etmek için atıfta bulundukları bir dizi neden vardır:

-Acısızdır,

-Yan etkisi yoktur,

-Saç gücünü artırır.

Zaman alan ve sabır gerektiren bir prosedürdür. Sonuçları görmek için, tedavi genellikle birkaç ay boyunca haftada birkaç seans gerektirir.

Prosedür, saç dökülmesinin ileri aşamalarındaki insanlar için erken aşamalardakilere göre daha az etkilidir.

Saç dökülmesini durdurmak ve belki de tersine çevirmek istiyorsanız, lazer tedavisini bir seçenek olarak düşünebilirsiniz.

Her tedavide olduğu gibi, sizin için doğru olup olmadığına karar verirken göz önünde bulundurulması gereken bazı olumlu ve olumsuz noktalar vardır. Hangi yöntemin sizin için daha uygun olduğunu belirlemek için alanında uzman bir doktora muayene olarak kişiye özel bilgi alınması gerekir.

Aniden saç kaybederseniz, doktorunuza görünmeniz önerilir. Hızlı saç dökülmesi, ele alınması gereken ve altta yatan başka bir sağlık sorununun göstergesi olabilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Saç lazeri hakkında bilinmesi gerekenler

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin