1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. Saatte 600 kilometre hızla gidecek maglev treni tanıtıldı!

Saatte 600 kilometre hızla gidecek maglev treni tanıtıldı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çin, saatte 600 kilometre hızla gidecek maglev treninin prototipini tanıttı.

Çin Merkez Televizyonu (CCTV), ülkenin Şandong eyaletine bağlı Çingdao  kentinde saatte 600 kilometre hızla yol alacak maglev treninin prototipini montaj  hattında görüntüledi.

Projeyi geliştiren Çin devlet şirketi China Railway Rolling Stock  Corporation (CRRC) Çingdao Sıfang Co. Şirketi Başmühendis Yardımcısı Ding Sansan,  prototipin kilit öneme sahip teknolojileri ve  yüksek hızlı maglev tren  sisteminin önemli teknolojik bileşenlerini test edebileceğini dile getirdi.

Prototipin mühendislik çalışmaları için teknolojik zemin  oluşturacağını ifade eden Ding, “Prototip statik kalkışı yapmayı başardı ve iyi  durumda.” ifadelerini kullandı.

CRRC Çingdao Sifang Co’nun şu anda yüksek hızlı maglev trenleri için  deneysel üretim merkezlerinin inşa edildiğini kaydeden Ding, yılın ikinci  yarısında bu merkezleri hizmete almayı beklediklerini dile getirdi.

Ar-Ge çalışmalarının sorunsuz şekilde sürdüğü belirtilen 1 vagonlu  prototipin, 2020 yılında ürettim hattından çıkarak 5 kilometrelik ilk test  sürüşünün yapılması hedefleniyor.

Şirket, 2021 yılında ise maglev trenin kapsamlı testlerini yaparak  test sürecini tamamlamayı planlıyor.

Söz konusu maglev treninin hizmete girmesi durumunda saatte 350-400  kilometre hızla giden yüksek hızlı tren ve saatte yaklaşık 800 kilometre hızla  uçan yolcu uçakları arasındaki boşluğu doldurması bekleniyor.

Maglev treni projesi, Çin Komünist Partisinin 13’üncü 5 Yıllık  Planı’nın (2016-2020) önemli projelerinden biri olarak görülüyor.

Son yıllarda yüksek hızlı tren projelerine büyük yatırımlar yapan  Pekin hükümeti, 2017 itibarıyla yüksek hızlı demiryolu hatlarının uzunluğunu 25  bin kilometreye çıkarmıştı.

Maglev trenler

Maglev teknolojisi, trenin manyetik alanlarda hareket etmesini  sağlıyor. Söz konusu  teknolojide manyetik alan enerjisinden kaynaklı “manyetik  kaldırma” gücü tren ve ray sistemi arasında herhangi bir temas ve sürtünme  olmasını önlüyor. Bu sayede tren yavaşlatıcı etkenlere maruz kalmadığı için  yüksek hızlara ulaşabiliyor.

Dünyanın ticarileşmiş ilk maglev treni Japonya’nın Nagoya kentinde  2005 yılında hizmete girmişti.

Japonya, 21 Nisan 2015’te maglev treniyle 603 kilometre hıza ulaşarak  bu alandaki kırılması güç bir rekora imza atmıştı.
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Saatte 600 kilometre hızla gidecek maglev treni tanıtıldı!
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin