NASA ve Boeing, ikinci Starliner test uçuşunu yapacak

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hatırlatmak gerekirse Boeing’in Starliner uzay aracıyla yaptığı ilk yörüngesel test uçuşu 2019’da başarısızlıkla sonuçlanmıştı. Bu nedenle havacılık devi ikinci seferde onu doğru bir şekilde yapmak istiyor. İlk seferdeki uçuşu bozan tüm kusurları düzeltmek için uzay aracı üzerinde yapılan kapsamlı çalışmanın ardından Boeing ve NASA, şimdi kapsülün bir sonraki test uçuşu için 30 Temmuz’u hedefliyor.

NASA VE BOEİNG STARLINER UÇUŞU İÇİN GÜÇLERİ BİRLEŞTİRDİ

Mürettebatsız gerçekleştirilecek olan görev, Starliner’ın Uluslararası Uzay İstasyonu’na (ISS) inmeden  önce Florida’daki Cape Canaveral’dan fırlatılacak. Kısa bir süre uzayda kaldıktan sonra Dünya’ya geri dönecek ve yere iniş yapacak. Yani en azından planlanan bu.

Boeing yaptığı bir açıklamada, “Boeing ve NASA, Starliner’in vidasız Yörünge Uçuş Testi-2 veya OFT-2’nin ISS’deki görevinin etkinliği için 30 Temmuz Cuma gününü hedefliyor, menzil onayını bekliyor.”

İkinci test uçuşu istenildiği gibi giderse, üçüncü yörünge uçuşu, Starliner’ın bu yılın sonundan önce gerçekleştirilebilecek. Bu üçüncü görevde ise üç astronot uzay istasyonuna götürülmesi planlanıyor. İlerleyen yıllarda gerçekleşecek uçuşlar içinse Starliner’ın bir seferde yedi astronotu yörüngeye taşıması planlanıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
NASA ve Boeing, ikinci Starliner test uçuşunu yapacak

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin