KKKA mevsimi başladı: Belirtileri Kovid-19 ile karışabilir

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Uzmanlar, pandemi döneminde özellikle kalabalık ortamlardan kaçarak doğada vakit geçirmek isteyenlerin; vücudu kapatan kıyafetler tercih etmelerini, pantolon paçalarını çorapların içine sokmalarını ve kenelerin daha kolay görülebilmesi için açık renk kıyafetler tercih etmelerini istedi. 

Bağa, bahçeye, tarlaya gidenler dikkat!

KTÜ Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç.Dr. Aydın, KKKAnın koronavirüsle benzer belirtiler gösterdiğini belirterek, “KKKA mevsimi başladı. Biz nisan sonu-mayıs başlarında KKKA hastalıkları görüyoruz. Bu kenelerle bulaşan bir hastalık. Kene tutunduktan sonraki 10 gün içinde ateş, halsizlik, baş ağrısı, vücut ağrısı, ishal gibi şikayetlerle hastalar başvurabiliyorlar. Kovid-19 döneminde herkes köyüne, bağına, bahçesine gitti. Bu dönemde tarlada, bağda, bahçede oynayan çocuklar ve erişkinlerde kene tutunmaları olabiliyor. Dikkatli olmakta fayda var. Ateşli hastalıklarda öncelikle insanın aklına Covid-19 geliyor ama kene temasını da mutlaka sorgulamak gerekiyor” diye konuştu.

Kene tutunmuşsa kendiniz çıkarmayın, en yakın sağlık kuruluşuna başvurun

Doğu Karadeniz Bölgesinde yüksek ateş şikayeti olan çocuklarda kene tutunmasının mutlaka değerlendirilmesi gerektiğini söyleyen Doç.Dr. Aydın, “Paçaları çorapların içerisine koyacak şekilde ve tüm vücudu saracak şekilde giyinmeli insanlar. Bağdan, bahçeden döndükten sonra mutlaka tüm vücut kene açısından kontrol edilmeli. Kene tutunmuşsa kendileri çıkarmasınlar, en yakın sağlık kuruluşuna giderek keneyi çıkartırsınlar. Kene ne kadar erken çıkarılırsa hastalığın gelişmesi ile ilgili önlem almakta gecikmemiş oluyor. Hepimizin Kovid-19’a yoğunlaştığı bu dönemde diğer enfeksiyon hastalıklarını da sorgulamakta fayda var” dedi.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
KKKA mevsimi başladı: Belirtileri Kovid-19 ile karışabilir

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin