Kılıktan kılığa DAEŞ fetvacısı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

FERİT ZENGİN İstanbul  – İstanbul’da DAEŞ’e yönelik olarak yapılan operasyonda polisin adım adım takip ederek yakaladığı DAEŞ’in baş kadısı, bakanı ve fetvacısı olduğu belirlenen Abu Zeyd kod adlı Bashar Hattab Ghazal Al Sumaidai’nin İstanbul sokaklarında dolaştırken güvenlik kameralarına yakalandığı görüntüler ortaya çıktı. Görüntülerde tanınmamak için peruk ve güneş gözlüğü takan, kılık değiştiren Abu Zeyd kod isimli örgüt yöneticisinin, bazı işyeri ve mekanlarda girmeden önce etrafı kolaçan ettiği de dikkat çekti. Şüphelinin İstanbul sokaklarında tek başına yanında korumalar olmadan dolaşması görüntülere yansıdı. Abu Zeyd kod adlı örgüt yöneticisinin polis tarafından gözaltına alındıktan sonra tam kimliğini tespit edilmesi için yoğun istihbarat çalışmaları sürdürüldüğü ve bu çalışmalar neticesinde kimliğinin belirlendiği kaydedildi. DAEŞ içinde önemli bir konumda olan, örgüt içerisinde daha önce Eğitim Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı görevini üstlendiği belirtilen, daha sonra verdiği fetvalarla örgütün dünyadaki eylemlerine yön verdiği belirlenen şüpheli geçtiğimiz günlerde tutuklanarak cezaevine konuldu. 

Türkiye’ye kaçak girdiği tespit edilen Abu Zeyd kod adlı Bashar Hattab Ghazal Al Sumaidai’nin, o dönemde İstanbul sokaklarındaki güvenlik kameralarına yansıyan görüntüleri ortaya çıktı. İstanbul sokaklarında korumasız ve tek başına geçen örgüt yöneticisinin peruk ve güneş gözlüğü takarak eşgalini gizlemeye çalıştığı dikkat çekti. Polis, İstanbul’da bazı yerlere giden örgüt yöneticisinin izlerini sürerek irtibatlarına yönelik çalışmaları sürdürüyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kılıktan kılığa DAEŞ fetvacısı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin