İş hayatının stresiyle başa çıkmak için öneriler

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İş hayatı stresinin yarattığı etkilerle beraber insanlar mutsuzlaşabiliyor. Bu durum kişiyi istemediği gibi davranmaya itildiğinde yani benliğinden beslenemediğinde veya dilemediği gibi davrandığında başat duygularından biri olan “kaygı” devreye giriyor.

Bunun yanı sıra rekabet, terfi süreçleri, mali problemler, kişinin dış faktörleri, işsizlik korkusu gibi durumlar da kişide ciddi endişeler yaratabiliyor. Kapasitemizin dışına çıkmak, mobbing, iş hayatındaki gruplaşmalar da ruhsal bir enerji kaybına yol açabiliyor.

İş hayatının stresiyle başa çıkmak için öneriler

Öncelikle işveren ve işçi olarak haklarınızı öğrenin ve bu hakların sınırlarını kavrayın. Kapasitenize ve yeteneğinize uygun olmayan işlerde yıpranıyor olabileceğinizi aklınızda tutun.

Ruhsal olarak kendinizi sık sık yoklayın, gerektiğinde destek alın. Özel ve sosyal ilişkilerde olup bitenin bir düzeyde iş hayatımızda etkileşim içinde olup olmadığını takip edin.

İş arkadaşlığı ortamında rollerinizi değerlendirin. Dengeli ve sağlıklı beslenin, uyku düzeninizi önemseyin.

Bedensel rahatlama, nefes egzersizi gibi konuları hayatınızın bir parçası haline getirin. Hayatınızda iş dışında başka aktivitelere de yer verin.

Aşırı yargılayıcı, uçlarda düşünen, kişisel algılanan fikirleri, duygularınızı ve düşüncelerinizi değerlendirin. Yanlış inanışlarınızı tespit edin ve çözümler bulun.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İş hayatının stresiyle başa çıkmak için öneriler

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin