1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. iOS uygulama geliştiricileri Android geliştiricilerinden daha çok kazanıyor!

iOS uygulama geliştiricileri Android geliştiricilerinden daha çok kazanıyor!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yapılan bir araştırmaya göre, iOS uygulama geliştiricilerinin Android uygulama geliştiricilerine göre daha çok kazandığı açıklandı.

iOS ve Android arasındaki rekabet her alanda kıyasıya sürmeye devam ediyor. Bir araştırma firması, iOS platformu için uygulama geliştirenlerin Android’e kıyasla daha fazla gelir elde ettiğini ortaya koydu. Mobil uygulama alanında yaptığı araştırmalarla tanınan firmanın raporuna göre App Store geliştiricileri yani iOS platformu için uygulama yazanlar, brüt gelirde Google Play Store geliştiricilerine oranla yüzde 64 oranında daha fazla kazanç elde ediyor.

2019 yılının ilk çeyreğinde 100 App Store yayıncısı 83.8 milyon dolar gelir elde ederken Google ekosisteminde en iyi 100 uygulama yayıncısı ise 51 milyon dolar kazanabildi.

iOS ve Android platformunun gelir bakımından arasındaki bu büyük farkın en önemli nedenlerinden biri iOS kullanıcılarının Android kullanıcılarına göre abonelik tabanlı uygulamalara ücret ödeme konusunda daha ‘yatkın’ olması.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
iOS uygulama geliştiricileri Android geliştiricilerinden daha çok kazanıyor!
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin