1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. Google kullanıcıların verilerini silecek!

Google kullanıcıların verilerini silecek!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD’li teknoloji devi Google, kullanıcıların konum geçmişine ve internet aktivitelerine dair verilerin otomatik silinmesini mümkün kılacak

1-

ABD’li teknoloji devi Google, kullanıma sunacağı yeni  özellik sayesinde kullanıcıların konum geçmişine ve internet aktivitelerine dair  verilerin otomatik silinmesine izin verecek.

2-

Teknoloji haberleri sitesi The Verge’nin haberine göre, Google, mayıs  ayında duyurduğu kullanıcıların konum ve aktivite verilerini otomatik silmeye  imkan tanıyan yeni özelliğini kullanıma sunmaya hazırlanıyor.

3-

Şirket tarafından Kaliforniya’da düzenlenen geliştirici etkinliği  “Google I/O 2019″da, kullanıcı gizliliğinin ve veri güvenliğinin önemi  vurgulanmıştı.

4-

Google’nin kullanıma sunacağı bu yeni özellik, Apple gibi  teknoloji devlerinin kullanıcılarına veri yönetimi konusunda daha fazla imkan  sağlamasının ardından duyuruldu.

5-

Kullanıcıların veri yönetimi yapmasına imkan veren bu uygulamalar,  kullanıcı verilerinin üçüncü parti uygulamalar tarafından nasıl kullanıldığı ve şirketlerin kullanıcıların hangi verilerine sahip olduğuna dair detaylı bilgi sağlıyor.

6-

ABD’li senatörler veri açıklaması istemişti 

ABD’li senatörler arka arkaya patlayan kullanıcı data satışı skandallarının ardından, Facebook, Google ve Amazon gibi teknoloji firmalarının kullanıcı verilerinin değerini açıklamak zorunda olacağını açıklamıştı.

7-


ABD merkezli haber ajansı AP’de yer alan habere göre; ABD’li senatörler Mark Warner ve Josh Hawley, Facebook, Amazon ve Google gibi büyük teknoloji şirketlerinin daha fazla şeffaflaşması üzerine bir mevzuat hazırlamıştı

8-

Hawley, “Ücretsiz ürünler (sosyal medya platformları v.b.) yaptığımız her şeyi takip ediyor ve bizim bilgilerimizi en fazla teklif veren şirketlere satıyor. Bunun karşılığında da o şirketler bize reklam gönderiyor. Daha da kötüsü teknoloji şirketleri kullanıcı datalarının ne kadarlık değere ve kime satıldığını kullanıcılarından saklıyor.” demişti.

9-


Düzenlemeyle aktif olarak aylık 100 milyondan fazla kullanıcısı olan ticari hizmetlere kullanıcı ve finansal düzenleyicilere hangi tip veri topladıklarını açıklamayı zorunlu kılacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Google kullanıcıların verilerini silecek!
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin