1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. Galaksimizin merkezinde devasa bir yapı ortaya çıktı!

Galaksimizin merkezinde devasa bir yapı ortaya çıktı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Güney Afrika Radyo Astronomi Gözlemevi (South African Radio Astronomy Observatory – SARAO)’nun MeerKAT isimli teleskobu, galaksimizin merkezinde kum saatine benzeyen bir yapı keşfetti.

Bu yapı, galaksimizde keşfedilen en büyük yapılardan biri ve milyonlarca yıl önce galaksimizde bulunan bir kara deliğin ürettiği yüksek enerji patlamasından dolayı meydana geldiği düşünülüyor.

Çok uzun zamandır galaksimizde bulunan yapı, bu güne kadar kendini gizlemeyi başarmış olsa da, MeerKAT radyo emisyonlarını bulabilen gelişmiş teknolojiye sahip olduğu için bu yapıyı keşfedebildi.

Araştırma ekibinde olan Ian Heywood galaksimizin merkezinde bulunan kara deliğin zaman zaman aktif olduğunu belirterek keşifle ilgili, “Yine de galaksimizin kara deliği devasa toz ve gaz birikintilerini tükettiği için zaman zaman herhangi bir karakteristiğe sahip olmadan aktifleşiyor. Böyle bir beslenme çılgınlığının, böyle bir sonuca yol açması da mümkün hale geliyor.” açıklamasını yaptı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Galaksimizin merkezinde devasa bir yapı ortaya çıktı!
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin