1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. “EYP avcısı” görücüye çıktı (Yeni nesil yerli ve milli silahlar)

“EYP avcısı” görücüye çıktı (Yeni nesil yerli ve milli silahlar)

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

El yapımı patlayıcı (EYP) tehdidine karşı geliştirilen Yüksek Güçlü Mikrodalga Sistemi, saha testlerinde hedefleri başarıyla imha etti.

1-

EYP ile etkin şekilde mücadele edilmesi amacıyla  yüksek güçlü mikrodalga teknolojisi ile EYP düzeneklerinin etkisiz hale  getirilmesine yönelik Ocak 2019’da imzalanan sözleşme kapsamında çalışmalar devam  ediyor.

Kara Kuvvetleri Komutanlığının EYP ile daha etkin şekilde mücadele etmesini sağlamak amacıyla Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) ile  ASELSAN arasında yürütülen Elektronik Dev­reli EYP Düzenekleri Tespit ve Zararsız  Hale Getirme Sistemi Projesi kapsamında HPEM (High Power Elect­romagnetics-Yüksek  Güçlü Mikrodalga) alt sisteminin teknoloji gösterimi mayıs ayında Gölbek Anten  Test Sahası’nda yapıl­dı.
  

2-

Sistem EYP’lerin yanı sıra mini/mikro insansız hava aracı tiplerine karşı da oldukça başarılı bir perfor­mans sergiledi.

Yüksek Güçlü Mikrodalga Sistemi, tek darbe veya bir dizi darbe aracılığıyla kısıtlı bir süre boyunca, yüksek güçlü elektromanyetik ışıma yapmak  üzere milli olarak geliştirildi.

Yüksek güçlü mikrodalga kaynakları tarafından üretilen elektromanyetik  enerji, hedef alınan elektronik teçhizatın çalışmasının engellenmesi, hatalı  çalışmaya sevk edilmesi veya hasara uğratılarak çalışamaz hale getirilmesi  amacıyla kullanılıyor.

3-TÜRKİYE'NİN YENİ NESİL YERLİ VE MİLLİ SİLAHLARI

Gelişen teknoloji çağıyla birlikte Türkiye, envanterini yeni nesil teknolojik silahlarla büyütmeye devam ediyor. İşte karşınızda Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından kullanılan yeni nesil yerli ve milli teknolojik ürünler

4-SINIRDA “ATEŞ”TEN ÖNLEM

Türk savunma sanayisinin zırhlı kara  aracı üreticilerinden Katmerciler ve lider teknoloji şirketi ASELSAN’ın  güçlerinin birleşimiyle ortaya çıkan zırhlı mobil sınır güvenlik aracı Ateş için  seri üretime geçildi.

Ateş Zırhlı/Zırhlandırılabilir Mobil Sınır Güvenlik Aracı Projesi  kapsamında, Hızır 4×4 taktik tekerlekli zırhlı aracına, sınır güvenliğinde  kullanılmak amacıyla ASELSAN’ın yüksek teknolojiye sahip keşif ve gözetleme  sistemleri entegre ediliyor. Böylece hem teknoloji hem de yüksek balistik ve  mayın korumasına sahip bir çözüm geliştiriliyor.

5-

Ateş, bünyesinde barındırdığı radar ve optik sistemlerle 40 kilometrelik mesafede gece-gündüz, insan ve araçlar için keşif gözetleme yapabilecek. Ayrıca çok az ülkenin üretebildiği ve kullandığı Yankı Atış Yeri  Tespit Sistemi ile düşman unsurlar tespit edilerek, yakındaki dost unsurlarla  koordinatları paylaşılabilecek.

6-

Milli insansız hava aracı (İHA) Anka,  yeni faydalı yükü milli Sentetik Açıklıklı Radar (SAR) ile göreve başladı. SAR ve  kamera yüküyle Ege ve Akdeniz’de kullanılacak Anka, yeni radarıyla uzak menzilden  ve bulut üzerinden istihbarat toplayacak, su üstü unsurlarının türünü tespit  edebilecek, konumlama yapabilecek.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ  (TUSAŞ) tarafından üretilen “Anka”ların kullandığı faydalı yüklere yeni bir milli  ürün eklendi. Kamera, sinyal istihbarat, telsiz röle ve silah faydalı yüklerini taşıma kabiliyetine sahip Anka İHA Sistemi, yeni faydalı yükü milli SAR ile göreve başladı.

7-

SAR ve kamera yüklü Anka, Deniz Kuvvetlerinin su üstü keşif ve gözetleme görevleri için Ege ve Akdeniz’de kullanılacak.

Radar sayesinde uzak menzilden ve bulut üzerinden istihbarat toplama  yeteneğine sahip olan sistem, su üstü unsurlarının türünü tespit edebilecek ve  konumlama yapabilecek. Görüntüleme modlarıyla  liman, üs bölgesi gibi stratejik  hedeflerden istihbarat toplanabilecek. Arama modlarıyla hareketli hedeflerin hızı  ve konumları belirlenebilecek.

8-TÜRKİYE'NİN YENİ SİLAHI ALKA'DAN İLK KARELER

Türkiye’nin roket ve füze alanındaki lider şirketi ROKETSAN, Alka Yönlendirilmiş Enerji Silah Sistemi’ni (YESS) ilk kez 14’üncü Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı’nda (IDEF’19) tanıttı.

Alka, ilk kez paylaşılan test görüntülerinde el yapımı patlayıcı,  güvenlik ihlali yapan drone, mühimmat taşıyan drone, casus drone, sürü drone  saldırısı gibi tehditleri başarıyla bertaraf etti.

9-

Alka’da hem lazer tahribat sistemi hem de elektromanyetik bir karıştırma sistemi bulunduğunu belirten ROKETSAN İleri Güdüm ve Kontrol Teknolojileri Müdürü Dr. Uğur Kayasal, şöyle konuştu:

“Bu sayede drone, sabit kanatlı model uçaklar gibi terör eylemlerinde  kullanılan araçlara karşı oldukça etkin bir sistem. Aynı zamanda el yapımı  patlayıcıların uzaktan imhasını sağlıyor. Hedeflerin hassas takibini yaparak,  üzerinde bulunan radar ve elektrooptik sistemlerle birden fazla hedefin aynı anda  takibini gerçekleştiriyor ve tahribatını sağlayabiliyor. Şu anda Roketsan’ın bir  tesisini bu sistem drone saldırılarından koruyor.”

10-PUSAT GÜCÜNÜ TEST ETMEYE HAZIRLANIYOR

TÜMOSAN bünyesinde oluşturulan  kabiliyetlerle yüzde 100’e yakın yerlilik oranıyla geliştirilen Taktik Tekerlekli  Zırhlı Aracı Pusat, yakın zamanda patlatma testiyle gücünü ortaya koyacak.

13’üncü Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı’nda tanıtımı yapılan Pusat’ın, geçen 2 yılda kullanıcı makamlarının talepleri doğrultusunda detay  tasarımı ve imalat süreçleri tamamlandı. Araç, yeni haliyle IDEF’19’da sergilendi.

11-

TÜMOSAN mümkün olan en kısa zamanda aracı kullanıcı makamları  tarafından gerçekleştirilecek saha ve kabul testlerine hazır hale getirmeyi  hedefliyor.

12-

Bu kapsamda, araç için kritik öneme sahip ve güvenlik seviyesini  ortaya koyacak olan “patlatma testi”nin fuardan kısa süre sonra  gerçekleştirilmesi planlanıyor.

13-SİLAHLI KUVVETLERE MİNYATÜR FÜZE

ROKETSAN, füze ürün ailesinin en yeni üyelerinden olan Yatağan Füze  Sistemi’ni,14’üncü Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı’nda (IDEF’19) tanıttı.

14-

Tek piyade tarafından mevcut bombaatar silahlarıyla kullanılabilecek şekilde tasarlanan Yatağan, meskun mahal muharebelerine; hassasiyet, menzil ve  hedefe yönelmiş tahrip gücü getiriyor. Yatağan, hafifliği ve hassasiyeti ile  insansız kara, deniz ve mini insansız hava araçlarının da silahı olabilecek.

15-

TÜBİTAK Bilişim ve Bilgi Güvenliği İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi (BİLGEM) mühendisleri Star Wars filmlerinde kullanılan ışın silahlarına benzer lazer silahları geliştirdi.

16-

50 kişilik Ar-Ge  ekibi tarafından ordunun talebi üzerine 3 ay içinde prototip olarak üretilen  Tüfeğe Monte Lazer Silahı, Milli Piyade Tüfeği (MPT) 76’ya monte edilerek  kullanılabiliyor.

17-TÜRKİYE İHA GÖKSUNGUR İLE SÜPERSONİK HIZLARA ULAŞACAK!

Türkiye’nin milli insansız hava aracı (İHA) çözümlerinin sayısı artıyor. Aksungur’u bu yıl Türk Silahlı Kuvvetlerinin kullanımına sunmaya hazırlanan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ), sonrasında başlatacağı Göksungur ile süpersonik hızlara ulaşmayı hedefliyor.

18-

Temel Kotil, Aksungur’un ardından üretilmesi planlanan Göksungur’a ilişkin de “Bunun (Aksungur’un) süpersonik versiyonu daha sonra gelecek. Aksungur’un bir sonrası süpersonik olacak inşallah. Göksungur dünyadaki en hızlı kuş olacak. Bizde bir çalışma bittiğinde öbürü başlar. Henüz takvimlenmiş bir şey yok. Bu sene bitene kadar Aksungur ile uğraşırız, sonra Göksungur gelir.” ifadelerini kullandı.

19-ZAHA İLK ÇIKARMASINI IDEF'TE YAPTI

Türk savunma sanayi firması FNSS Savunma Sistemleri’nin Zırhlı Amfibi Hücum Aracının (ZAHA) ön prototipinin tanıtımı yapıldı. 

FNSS üst yöneticisi Nail Kurt, 14. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı’nda (IDEF 2019) bulunan FNSS standında gerçekleştirilen lansmanda ZAHA gibi araçları az sayıda ülkenin üretebildiğini söyledi.

20-

Kurt, Türk Deniz Kuvvetleri’nin 20. yüzyıl muharebe alanı gereksinimleri uyarınca ortaya çıkmış bir ihtiyaç olan ZAHA’nın, havuzlu çıkarma gemilerinde konuşlandırılacağını belirtti.

Nail Kurt, “Belirlenen ihtiyaçlar çerçevesinde Savunma Sanayii Başkanlığı ve FNSS arasında imzalanan ZAHA projesi kapsamında tasarım ve üretim yapılacak. Bu sözleşme kapsamında 27 adet araç teslim edilecek, bu araçlardan 23’ü personel taşıyıcı, 2 âdeti adet komuta kontrol, 2 adeti de kurtarma aracı. Sözleşme şartları gereği teslimatlar 2021’de başlayacak 2022’de tamamlanacak.” dedi.

21-TANKLAR YERLİ FÜZE TANOK ILE VURACAK

Türkiye’nin roket ve füze alanındaki lider şirketi ROKETSAN ise, tank mühimmatı Tanok’u ilk kez 14’üncü Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı’nda (IDEF’19) sergiliyor.

120 milimetre Lazer Güdümlü Füze Tanok, tanklar ve diğer yüksek kalibre namlulu silahlarda kullanılan geleneksel topçu mühimmatlarına alternatif olacak, yenilikçi bir seçenek olarak geliştirildi.

22-

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) lazer güdümlü tanksavar topçu mühimmatı ihtiyacının karşılanması amacıyla tasarlanan Tanok, düşük ağırlığı ve kullanıcıya zarar vermeyen fırlatma motoru sayesinde portatif olarak kullanılabilme veya kara araçlarından atılabilme kabiliyetine sahip bulunuyor.

Modern muharebe sahasının ihtiyaçlarına; yüksek etkinlik, hassasiyet ve maliyet etkin bir çözüm sunmak üzere geliştirilen Tanok, mevcut tanklar tarafından kullanılmaya uygun bir mühimmat seçeneği sunuyor.

23-İŞTE İLK MİLLİ SİLAHLI DRONE

Türk savunma sanayisi bünyesinde “drone”lar kullanılarak geliştirilen güvenlik çözümlerine bir yenisi eklendi. Ar-Ge kaynaklı yazılım ve donanım ürünleri geliştiren Asis Elektronik ve Bilişim Sistemleri, bu yıl itibarıyla savunma sanayisindeki faaliyetleri için ASİSGUARD markasını oluşturma kararı aldı.

24-

ASİSGUARD, hali hazırda askeri araç elektroniği, otonom mikro, mini ve orta sınıf rotorlu insansız hava araçları, C4ISR (komuta, kontrol, iletişim, bilgisayar, istihbarat, gözetleme ve keşif), elektro-optik, sınır güvenliği, yapay zeka, siber güvenlik ve büyük veri alanlarında özelleşmiş sistem, alt sistem donanım ve yazılım geliştirme çalışmaları yürütüyor.

25-İŞTE YENİ YERLİ TAARRUZ HELİKOPTERİ ATAK-2'NİN İLK FOTOĞRAFI

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ), Atak-2 adlı ağır sınıf taarruz helikopterinin tam boy bir modelini Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı’nda (IDEF’19) ilk kez gün yüzüne çıkaracak.

22 Şubat tarihinde TUSAŞ ile Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) arasında imzalanan anlaşma ile çalışmalarına başlanan helikopter böylece ilk kez tam olarak görülmüş olacak.

26-ATAK BREZİLYA'DA GÖZ DOLDURDU

Kendi sınıfının en etkili taarruz helikopteri olan Atak, Brezilya’da yaptığı uçuşlarla beğeni topladı. Alınan bilgiye göre, Brezilya Kara Havacılık Komutanlığının Türk  Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) tesislerinde gerçekleştirdiği Atak test ve  değerlendirme faaliyeti sonrası, helikopterin Brezilya’da performans sergilemesi kararlaştırıldı.

27-

Roadshow kapanış resepsiyonu kapsamında Büyükelçiliğin bahçesinde Atak  helikopterinin statik gösterimi yapıldı. Etkinliğe, üst düzey Brezilyalı askeri  ve sivil yetkililer ile yabancı misyon temsilcileri katıldı. Ayrıca davetli  büyükelçiler ve tüm askeri ataşelere hem TUSAŞ hem de Atak helikopteri tanıtıldı.

Taubate’de 25 Mart’ta başlayan roadshow çerçevesinde, Atak helikopteri  11 pilot tarafından, 22 sorti ile yaklaşık 18 saat uçuş yaparak, bin 360 mil  katetti.

28-TÜRKİYE'NİN İLK ELEKTRİKLİ ZIRHLI ARACI 'AKREP II' TANITILDI

Savunma sanayiinde Türkiye’nin yanı sıra 30’dan fazla ülkenin silahlı kuvvetleri ile güvenlik güçlerine hizmet veren Otokar, Türkiye’nin ilk elektrikli zırhlı aracı ‘Akrep II’yi tanıttı. Sakarya’nın Arifiye ilçesindeki fabrikada basın toplantısı düzenleyen Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç, son 20 yılda dünyada değişen tehditler nedeniyle silahlı devriye, keşif ve gerektiğinde meskun mahal çatışmalarında kullanılabilecek araçlara olan ihtiyacın arttığını ve yeni nesil zırhlı araç ‘Akrep II’nin buradan yola çıkarak, geliştirildiğini belirtti.

29-

Serdar Görgüç, birikim ve ileri teknoloji kullanarak, ‘Akrep II’yi geliştirdiklerini belirtip, “Kullanıcılarımızda her türlü keşif ve gözetleme görevleri başta olmak üzere birçok silah sistemi entegrasyonuna imkan veren düşük siluetli, yüksek balistik korumalı bir zırhlı araç ihtiyacının geliştiğini gözlemledik. 1995’te ürün ailemize eklediğimiz, yurt içinde ve dışında başarılar gösteren ‘Akrep’ aracımız, silueti küçük, 3 kişilik bir platformdu. Güncel beklenti ve gelecekteki tehditlere karşı sahip olduğumuz bilgi birikimimizi ve yüksek teknolojiyi kullanarak yeni nesil ‘Akrep II’yi geliştirip, ürün ailemize ekledik. ‘Akrep II’nin yüksek atış gücü, üstün koruma ve beka kabiliyeti, yüksek hareket kabiliyeti, düşük silueti, çevikliği ile özellikle ihracat pazarlarında başarı göstermesini bekliyoruz” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
“EYP avcısı” görücüye çıktı (Yeni nesil yerli ve milli silahlar)
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin