Euro İşareti Nasıl Yapılır? Bilgisayar Klavyesi İle (€) Euro Sembolü Yapımı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilgisayar klavyesi üzerinden Euro sembolünü yazmak için pek çok alternatif bulunmaktadır. Bu alternatifleri değerlendirerek sizlerde Euro sembolünü klavye yardımı ile yapabilirsiniz.

Bilgisayar Klavyesi (€) Euro Sembolü Yapımı

Klavye üzerinde bulunmayan sembollerden birisi de Euro sembolüdür. Euro sembolünü klavyeden bazı tuşlar ile oluşturabilmek için şu yöntemleri kullanabilirsiniz.

– Klavye yardımı ile Euro sembolünü oluşturmak için klavyede bulunan Alt Gr tuşuna basılı tutarak E tuşuna basarak Euro işaretini oluşturabilirsiniz.

– Diğer bir yöntem ise klavye üzerinde bulunan Ctrl, Alt ve E tuşlarına basılı tutarak Euro işaretini oluşturabilirsiniz.

– Diğer bir alternatif ise klavyenin Alt tuşuna basılı tutarak 0128 sayılarının tuşlanmasıdır. Bu şekilde de Euro işaretini oluşturabilirsiniz. Fakat bu yöntemde dikkat edilmesi gereken bir nokta bulunmaktadır. Bu yöntemi kullanırken rakamları sayısal klavyeden tuşlamanız gerekmektedir. Sayısal tuş olmayan klavyede ise bu yöntem kullanılmaz.

– Word, Excel, Outlook ve PowerPoint gibi yazılımlar Unicode destekli ise Euro işareti yapmak için farklı bir yol daha bulunmaktadır. Klavye ile 20AC yazıp ardından Alt+X tuşlarına aynı anda basılmalıdır. Böylece yazılan 20AC hemen Euro işaretine dönüşecektir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Euro İşareti Nasıl Yapılır? Bilgisayar Klavyesi İle (€) Euro Sembolü Yapımı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin