1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. Dünyanın ilk Bluetooth ile çalışan düzleştirici

Dünyanın ilk Bluetooth ile çalışan düzleştirici

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gelişen Bluetooth teknolojisi ile prize gerek duymadan birçok aleti kullanabiliyoruz. Su ısıtıcıları, kahve makineleri, hoparlör ve daha fazlası. Bunlara saç düzleştiricileri de ekleniyor. Bluetooth’lu saç düzleştiricileri düzleştiriciyi prizde unutma derdine son verecek.

Saç kurutma makinesi, saç düzleştiricisi, saç maşası gibi ürünler üreten İngiliz markası Glomoriser şimdi de Bluetooth teknolojisini deniyor.

Bluetooth teknolojisi ile çalışan diğer ürünler gibi, bu saç düzleştiricisini de kullanmak için ürünün uygulamasını telefonunuza indirmeniz gerekiyor. İndirdiğiniz uygulamayı düzleştiriciye bağladığınızda ürün kullanıma hazır hale geliyor.

Fakat büyük bir problem var, bu düzleştiriciler kolay bir şekilde hacklenebiliyor. İngiliz bir araştırma şirketi Bluetooth ile çalışan saç düzleştiricisini test etmiş ve uzaktan kolay bir şekilde zararlı komutlar verilebileceğini tespit etmiş. Saç düzleştiricisi en düşük 122°, en yüksek 455° ısıya sahip. Kullanıcılar uygulama üzerinden en düşük ve en yüksek ısıyı ayarlayabilecek komutlar verebiliyorlar çünkü düzleştiricilerin kimlikleri henüz ispatlanamadığı için hackleyen kişi istediği ısıyıyı ayarlayabiliyor.

Saç düzleştiricisinin bir telefona eşleşmesi bulunmuyor, herhangi biri bağlanıp düzleştiricinizin ayarlarıyla oynayabiliyor. Araştırmacılar, düzleştiricilerin sadece bir telefona bağlı olarak çalışması gerektiklerini söylüyorlar.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Dünyanın ilk Bluetooth ile çalışan düzleştirici
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin