Dünyanın gündeminde yer alan ‘Çin roketi’ görüntülendi!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çin geçen hafta uzay istasyonunun önemli bir bileşenini Dünya’nın yörüngesine fırlatmıştı. Oldukça önemli bir adım olan bu fırlatışın ardından kısa süre sonra roketin kontrolden çıktığı belirtildi.

Dünya’yı alarma geçiren kontrolden çıkan Çin’in yörüngedeki Long March 5B roketinin ilk görüntüsü gökbilimciler tarafından yayınlandı. Dünya’dan 700 km uzakta olan roketin görüntüsünü ‘Elena’ robotik teleskopuyla görüntülemeyi başaran İtalyan gökbilimci Gianluca Masi görüntüyü şu sözlerle duyurdu:

“Gökyüzü inanılmaz derecede parlaktı. Bu koşullar görüntülemeyi oldukça zor bir hale getirdi. Fakat robotik teleskopumuz sayesinde roketi görüntülemek başarılı oldu. Bu robotik tesisimizin gökyüzündeki nesneleri izleme konusundaki inanılmaz yeteneklerini gösteren bir olay.”

8-10 MAYIS’TA YERYÜZÜNE DÜŞECEK

Çin’in uzay istasyonunun ana modülünü taşıyan Long March 5B roketi 29 Nisan’da Hainan adasından başarıyla kalkış yapmış, uzayda roket modülden ayrılarak kontrolden çıkmıştı.

Saatte 27 bin 600 kilometre hızla Dünya’nın etrafından dönen roketin atmosferden geçerek hafta sonu Dünya’ya düşeceği tahmin ediliyor. Roketin 8-10 Mayıs arasında yeryüzüne düşmesinin beklendiği açıklandı. ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) sözcülerinden Mike Howard, roketin dünyanın hangi noktasına düşeceğinin çarpmaya ancak birkaç saat kala tahmin edilebileceğini aktarmıştı.

Türkiye’nin de bulunduğu düşme bölgeleri için de yakın zamanda bir açıklama yapılmıştı. Roketin Dünya’ya düşerken küçük parçalara ayrılacağı ve bu sebeple büyük risk taşımadığı söyleniyor. Aynı şekilde roketin denize ya da okyanusa düşme olasılığı da oldukça yüksek. 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Dünyanın gündeminde yer alan ‘Çin roketi’ görüntülendi!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin