Dijitalleşme Sürecinde Emsal Dava

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gayrımenkul sektöründe sıkça karşılaşılan müteahhidin iş yapmaması durumu, yazılım sektörü tarafından da yaşanmaya başlandı. Yazılım sektöründe ciddi sorunlara neden olan bu konu için ilk kez start-up hukuku konusunda uzman olan Avukat Oğuz Kara tarafından açıldı. 

İstanbul Anadolu 26. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından görülen bu davayla ilgili Av. Oğuz Kara şu açıklamaları yaptı:

“Bilgi teknolojileri ve yazılım projelerinin hızla devam ettiği bugünlerde her sektör gibi yazılım alanında da ihtilaflar gündeme gelebiliyor. Bizim olayımızda projede ortaklardan birinin yükümlülüğü kod yazmakken kodlar bir türlü müvekkillerimize teslim edilmedi. Bunun üzerine maliyeti karşı tarafa ait olmak üzere mahkeme tarafından belirlenecek yazılım şirketi tarafından proje için gerekli kodların yazdırılmasını talep ettik. Benzer olaylar hep gayrimenkul sektöründe yaşanıyordu. Müteahhit işi yapmıyor ve bunun üzerine iş sahibi mahkemeden maliyeti müteahhide yüklenmek üzere işi kendisinin yapmasını veya başka inşaat şirketlerinin yapmasını talep edebiliyordu. Sektör veya işin niteliği değişse de hukuk kuralları birçok ihtilafa uygulanabilir. Biz de yazılımla ilgili uyuşmazlığımızda kullanmayı tercih ettik. Hukukta yaratıcı olmanın yerinde olacağını düşünüyorum” dedi.

Teknopark İstanbul, İTÜ Çekirdek gibi kuluçka merkezlerinde girişimci mentörü olan Av. Oğuz Kara aynı zamanda Kültür Üniversitesi’nde start-up hukuku dersleri veriyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Dijitalleşme Sürecinde Emsal Dava

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin