Birleşik Arap Emirlikleri yeni uzay programını devreye aldı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

BAE Devlet Başkanı Yardımcısı, Başbakanı ve Dubai Emiri Şeyh Muhammed bin Reşid Al Maktum, Twitter hesabından ülkesinin uzay çalışmalarına açıklamalarda bulundu.

BAE’nin 50 yıllık vizyonu kapsamında uzay için yeni bir program geliştirdiklerini belirten Maktum, “Güneş sisteminde Venüs ve 7 küçük gezegenin keşfi için yeni göreve başladık. 3 milyar 600 milyon kilometrelik mesafedeki bir küçük gezegene ulaşan ilk Arap ülkesi olacağız.” ifadelerini kullandı.

Yeni uzay programının henüz başında olduklarını aktaran Maktum, şunları kaydetti:

“Uzay bilimi, astronot ve uzay araçlarının geliştirilmesi için projelerimiz mevcut. Gökteki yıldızların üçte birinin Arapça isimleri var. Çünkü Araplar astronomi biliminde öncüydüler. Bizim görevimiz Arap medeniyetini yeniden kalkındırmak olmalı. Eğer bugün harekete geçmezsek ne zaman yapacağız?”

Şubat ayında “Hope” (Umut) adı verilen uydu aracını başarıyla Mars yörüngesine yerleştiren BAE, bunu yapabilen ilk Arap ülkesi olmuştu.

Görsel: NASA

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Birleşik Arap Emirlikleri yeni uzay programını devreye aldı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin