Apple, ‘AppleToo’ hareketini başlatan çalışanını kovdu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Apple’ın içinde başlayan ve hem çalışan hem de eski çalışanları arasında dayanışma ile AppleToo hareketi başlamıştı. Bunun için internet sitesi açan bu kişiler aynı başlıkla etiket altında organize olarak sorunları dile getirmişti. 

Teknoloji devi ise AppleToo hareketinin lideri olan Janneke Parrish’i, sızıntılar devam ederken ve işçi örgütlenmesine yönelik geniş çaplı bir baskın yürütülürken kovdu. İş telefonundan dosyaları sildiği için işinden olan ve soruşturma geçiren Parrish’in sildiği uygulama dosyaları arasında Robinhood, Pokemon GO ve Google Drive yer alıyor. 

Parrish, Apple Maps tarafında görevine devam ettiği dönemde harekete liderlik etmişti. 

Apple şirket kültürü hakkında konuştuktan sonra ikinci kez bir çalışanının işine son verdi. Çalışanların bu hareketi başlatmasındaki ana hedefinde yaşanan sorunları göstermek ve çözmek adına iç yollar tükendiği için ‘değişim’ başlatmak var. 

Bu hareketi başlatan kişiler ise Apple’daki değişimi görmek için çalışanlardan hikayelerini paylaşmaları istendi. Hareketin internet sitesinde yer alan hikayeler bölümünde ise “Hikayelerimiz bir araya geldiğinde, ırkçılık, cinsiyetçilik, eşitsizlik, ayrımcılık, yıldırma, bastırma, zorlama, istismar ve haksız cezalandırma gibi durumları ortaya çıkarmaya yardımcı olacaktır” yazıyor. 

AppleToo hareketi ile yapılan şikayetlerin büyük bir kısmı, ayrımcılık, cinsiyetçilik, misilleme ve reddedilen insan kaynakları raporlarından oluşuyor. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Apple, ‘AppleToo’ hareketini başlatan çalışanını kovdu

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin