Apple AirTag piyasaya çıktıktan günler sonra satıştan kaldırıldı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kayıp eşyaların veya nesnelerin bulunması için geliştirilen bu cihaz, Apple cihazlarla etkileşime giriyor. Bu sayede çok uzakta olsa bile nesneleri takip etmeyi sağlıyor. Apple AirTag Türkiye’de de aktif bir şekilde satılıyorken bir ülke cihazın satışını durdurdu. 

AVUSTRALYA’NIN KARARI İLERLEYEN GÜNLERDE DEĞİŞEBİLİR

Apple cihazların Avustralya’daki tedarikçisi olan Officeworks, yeni yayımladığı bir duyuru ile 30 Nisan’da satışı başlayan cihazların satışını geçici olarak durdurdu. Cihazın kaldırılma nedeni hakkında açıklama yapmayan şirket, Apple AirTag serisi geçici olarak mağazalarımızdan satın alınamayacak açıklamasını yaptı. 

Akıllı cihazın geçici olarak satıştan kaldırılmasının nedeni ise Avustralya Rekabet ve Tüketici Komisyonu’nun birkaç yıldır saat pilleriyle ilgili aldığı önlem olarak gösteriliyor. Apple’ın bu cihazında 1 yıllık pil ömrü bulunan ve halk arasında saat pili olarak bilinen bir düğme pillerden güç alan cihaz hakkında komisyon onayı bekleniyor. 

Onay alındıktan sonra cihazın tekrar satışa gireceği belirtiliyor. Cihazın özellikleri arasında UWC özellikli Apple U1 takip çipine sahip olması, Bluetooth bağlantısı LE ve NFC bağlantısı bulunuyor. İvmeölçer, IP67 sertifikası ve Siri desteği gibi özellikleri var. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Apple AirTag piyasaya çıktıktan günler sonra satıştan kaldırıldı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin