1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. ABD’de tasarlanan bir simülasyona göre bir virüs salgını nedeniyle 65 milyon insan ölecek!

ABD’de tasarlanan bir simülasyona göre bir virüs salgını nedeniyle 65 milyon insan ölecek!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çin’in Wuhan kentindeki bir hayvan pazarında ortaya çıkan Corona virüsü nedeniyle tüm dünya alarma geçmiş durumda. Çin’in yanı sıra Fransa, Japonya, Güney Kore, Tayvan, Tayland, Amerika Birleşik Devletleri, Vietnam, Avustralya ve Malezya’da da ortaya çıkan virüs korkutucu bir hal almaya başladı.

Durumun ciddiyetini gören araştırmacılar ABD’de tasarladıkları bir simülasyon sayesinde, güçlü bir virüsün ortaya çıkması halinde sonuçlarının neler olabileceğini ön görmeye çalıştı. Yapılan simülasyonun sonuçları ise fazlasıyla korkutucu.

ABD’deki devlet görevlileri, sağlık uzmanları ve iş insanlarından oluşan 15 kişilik bir grup, dünya çapında bir virüs ortaya çıktığı zaman, mücadele etmek için neler yapılmalı sorusuna cevap aramak için simülasyon geliştirdi. 3 buçuk saat süren simülasyonda bütün çabalara rağmen 65 milyon insan hayatını kaybetti.

Üzerinde çalışma yapılan simülasyon Johns Hopkins Sağlık Güvenlik Merkezi’nde, Dünya Ekonomik Forumu ve Melinda Gates Vakfı ortaklığında gerçekleştirildi. Simülasyonda, Brezilya’daki domuz çiftliklerinden yayıldığı varsaylan CAPS isimli bir virüs tüm dünyayı etkisi altına aldı.

CAPS virüsü, altı ay içinde tüm dünyayı etkisi altına aldı ve yapılan tüm mücadeleye rağmen 18 ay sonunda 65 milyon insanın ölümüne sebep oldu. Ardından da küresel bir finansal krizi tetikledi.

Event 201 ismi verilen simülasyona Birleşmiş Milletler’den temsilciler, ABD’de bulunan Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi’nden sağlık uzmanları, akademisyenler ve şirketlerin temsilcileri katıldı.

Event 201’in organizatörlerinden biri olan Eric Toner, “Ekim ayında yaptığımız egzersizde değinmeye çalıştığımız nokta, virüs salgınının sadece sağlıkla ilgili olmadığıdır. Çalışmamız toplumsal ve ekonomik sonuçlarla da ilgilidir” dedi.

Simülasyonda virüse karşı 7 farklı eylem hazırlandı. Bu eylemler ileride olası virüslere karşı kullanılabilecek senaryolar ve virüslerle mücadele için önemli birer yol haritası olabilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
ABD’de tasarlanan bir simülasyona göre bir virüs salgını nedeniyle 65 milyon insan ölecek!
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin