1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Sivrisinek ısırdığında vücudunuza ne olur?

Sivrisinek ısırdığında vücudunuza ne olur?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
ABONE OL

Sivrisinekler ağrıyı gidermek için cildinize tükürür

Bir sivrisinek midesini kanla doldurmak için yaklaşık 4 dakikaya ihtiyaç duyar. Sorun şu ki, bu süre zarfında kurbanları görev tamamlanmadan önce onu fark edip öldürebilir. Isırığın kendisinin acı verici olması bir yana, bu saldırganın daha da hızlı bulunabileceği anlamına gelebilir.

Bir sivrisinek tükürüğünün cildi uyuşturan bir yapısı vardır. Bu yüzden bir sinek cildimize tükürdükten sonra, ısırığı hissetmeyiz. Bundan sonra küçük arkadaşlarımız deri altındaki kan damarlarını aramaya başlar. Beslenecek bir şey bulana kadar birkaç kez araştırma yaparlar.

Tükürük, kanı daha kolay emmelerine yardımcı olur

Damar bulunur bulunmaz sivrisinek tükürüğü tekrar serbest bırakır. Farklı amaçlara hizmet eden ve 100’den fazla protein içeren tükürük; kanın pıhtılaşmasını önleyerek, emmek için daha kolay hale getirir.

Isırıklar kaşınıyor çünkü onlara alerjimiz var

Bir ısırık, farklı şiddet seviyelerinde kaşıntı, kızarıklık ve şişmeye neden olabilecek toksik olmayan proteinler içerir. İlk sivrisinek ısırıklarınıza tepkileriniz en şiddetli olanlarıdır.

Sivrisinekler, yılın büyük bir bölümünde buzla kaplı yerlerde ürememek için durgun suya yumurta bırakırlar. Sonuç olarak orada yaşayan insanları çok sık ısırmazlar. Ancak oradan tropikal bir yere geçerseniz, ilk ısırıklarla başa çıkmak sizin için zor olabilir.

Araştırmalara göre sivrisinekler, cildimizde yaşayan farklı mikropların ürettiği kokumuz nedeniyle bize çekiliyor. Bu nedenle vücudunuzu antibakteriyel sabunla yıkamak böceklerin sizi ısırmasını engelleyebilir.

Sentetiklerin yanı sıra sivrisinek ısırıklarına karşı etkili olduğu kanıtlanmış okaliptüs yağını kullanabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Sivrisinek ısırdığında vücudunuza ne olur?
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin