Zoom, 85 milyon dolarlık dava ile karşı karşıya

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Zoom, daha önce pek de popüler bir uygulama değilken, küresel salgın dönemi başladığından ve neredeyse tüm insan nüfusunun olduğu günden bu yana hem okul derslerinin hem de ofis toplantılarının nasıl yapıldığı göz önüne alındığında artık bir iş değil ev uygulaması haline geldi. Öyle ki Ocak 2020’deki kullanıcı sayısı 81 bin 900 iken bir yıl içinde 497 bin kullanıcıya kadar yükseldi.

Zoom toplantılar noktasında önemli bir rol oynuyor olsa da uygulama son zamanlarda bir skandalla anılmaya başlandı. Son bilgiler, Zoom’un kullanıcı verilerini Facebook, LinkedIn ve Google gibi diğer üçüncü taraf uygulamalara sızdırdığını ve Zoom’un kullanıcı verilerini korumaktan sorumlu olduğunu belirten politikalarını açıkça ihlal ettiğini gösteriyor. Bunun dışında unutmamak gerekiyor ki bazı Zoom toplantılarında gerçekleşen tatsız olaylar sebebiyle de davalar açıldı.

ZOOM İLERLEYEN GÜNLERDE DAHA GÜVENLİ BİR DENEYİM SUNMAYI HEDEFLİYOR

Bazı Zoom toplantılarında, o toplantının parçası olmayan üçüncü şahısların veya dışarıdan kişilerin konuşmalara giriş yaptıkları ve pornografi veya toplantıyı bozan herhangi bir girişimde bulunmak gibi davranışlar gözlemleniyor. Hatta bunun için bir terim de oluşturuldu: “Zoombombing”.

Öte yandan bir davada, Zoom toplamda 85 milyon dolar ödemek zorunda kalacak. Tüm abonelere abonelik ücretlerinin yüzde 15’i veya iki rakamdan hangisi en yüksekse 25 dolar iade edilirken, diğerleri 15 dolar nakit para alacak. Yani bu dava kapsamında bazı kullanıcılara ödeme yapılacak. 

Zoom, davayı sonuçlandırmak için ödemek zorunda oldukları 85 milyondan çok daha fazla olan 1.2 milyar dolarlık bir gelir elde etmeyi başarmış olsa da, dava üzerinde çalışan avukatlar bunun sabit bir miktar olduğunu söylüyor.

Popüler görüşme uygulaması, tüm dava masraflarını ödemiş olmasına rağmen, kullanıcılarının gizliliğinin ve güvenliğinin her zaman şirketin ana endişesi olduğunu ve kendilerine dayatılan bu tür iddiaları reddettiğini iddia ediyor. Teknoloji devi, uygulamasının gizliliğini ve güvenliğini daha iyi ve daha güçlü hale getirmek ve kullanıcılarına uygulamada daha iyi bir deneyim sunmaya çalışmak için daha fazla çalışacağına söz verdi.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Zoom, 85 milyon dolarlık dava ile karşı karşıya

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin