1. Haberler
  2. Spor
  3. Yusuf Dikeç ve Şevval İlayda Tarhan: Paris Olimpiyatları’nda Tarihi Başarı

Yusuf Dikeç ve Şevval İlayda Tarhan: Paris Olimpiyatları’nda Tarihi Başarı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yusuf Dikeç ve Şevval İlayda Tarhan: Yeni Bir Dönemin Başlangıcı

Yusuf Dikeç ve Şevval İlayda Tarhan: Yeni Bir Dönemin Başlangıcı

Paris Olimpiyatları’nda Türk atıcılık tarihine damga vurarak gümüş madalya kazanan Yusuf Dikeç ve Şevval İlayda Tarhan, spor dünyasında yeni bir dönem açtı. Özellikle Yusuf Dikeç, hiç teçhizatı olmadan gerçekleştirdiği atışlarla dünya kamuoyunu şaşkınlığa uğrattı. Bir sosyal medya hesabı, “Türkiye, başlığı ve koruyucu gözlüğü olmayan adamı Paris’e gönderdi ve gümüş madalya kazandı.” şeklinde bir paylaşım yaparak Dikeç’in başarısını viral hale getirdi. Bununla birlikte, Dikeç, Japonya’da anime karakterine dönüştürüldü.

İçten Duygularını Paylaştılar

Türk atıcılar Yusuf Dikeç ve Şevval İlayda Tarhan, Anadolu Ajansı (AA) Spor Masası’na konuk olarak, olimpiyat öncesi yaşadıkları deneyimleri paylaştı. Tarhan, “Yusuf ağabeyle oturduk, ‘Ortağım, yarın ne yapalım, nasıl yapalım? Altın madalyaya hazırız.’ diye konuştuk. Kendimizi çok iyi hazırladık ve final öncesinde güzel bir süreç geçirdik. (Altın madalya) Sadece nasip olmadı. Çok da yakın bir mücadele verdik.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Heyecan ve Mutluluk Anları

Final öncesinde psikologla görüştüğünü belirten Şevval İlayda, “Zihinsel olarak sakin kalmanın önemini biliyoruz. Ailemle gündelik konuşmalar yapıp, başarı dileklerimi aldım. Final salonuna çıktığımda heyecanlıydım, ancak bir süre sonra sakinleştim ve kontrolüm arttı. Olimpiyat Köyü’ne döndüğümüzde mutluluğu hissetmeye başladık fakat Türkiye’ye gelene kadar tam anlamıyla madalya kazandığımı hissetmiyordum. Ailemle buluştuğumda gözlerim doldu, bugüne kadar mutluluktan ağladığımı hatırlamıyorum.” ifadelerini kullandı.

Uzun Bir Hedef Yolculuğu

Olimpiyat madalyası hayalini uzun zamandır kurduğunu belirten Şevval İlayda, hedefleri hakkında şunları söyledi: “Birçok sporcu gibi daha fazla olimpiyat madalyası ve rekorlar istiyorum. Uzun bir kariyer hedefliyorum. Kendi branşımızda 10. olimpiyatına katılan bir sporcu var, onun rekorunu kırmak da hedeflerim arasında. Uzun bir yolculuk var önümüzde.”

Yusuf Dikeç’in Anlamı

Şevval İlayda, ‘ağabey’ dediği Yusuf Dikeç’in hayatındaki yerini şu sözlerle açıkladı: “Yusuf ağabey benim için çok önemli. Spor dışında da ağabey-kardeş gibiyiz. Birbirimize her zaman destek oluyoruz. Aramızdaki yaş farkı nedeniyle onun bir gün bırakıp gidebileceği düşüncesi beni üzüyor.”

İlayda’nın Şansı

Dikeç, İlayda ile 2-3 yıldır birlikte antrenman yaptıklarını ve onun çok çalıştığını belirtti. “İlayda şanslı; ben 5’inci olimpiyatımda madalyaya ulaştım, o ise ilk olimpiyatında. Umarım daha büyük başarılara imza atar.”

Yusuf Dikeç ve Şevval İlayda Tarhan: Paris Olimpiyatları'nda Tarihi Başarı

Hayatında Değişenler

Yusuf Dikeç, dünya gündemine gelmesinin ardından hayatında çok fazla değişiklik olmadığını ifade ederek, “Hayatımda değişen tek şey bu tişört. Üç gün önce de aynı yemeği yiyordum, aynı suyu içiyordum. Bu başarı, benim değil, ülkemizin başarısı.” dedi.

Yusuf Dikeç ve Şevval İlayda Tarhan: Paris Olimpiyatları'nda Tarihi Başarı

Ülkesini Ön Planda Tutarak İlerleyecek

Dikeç, sosyal medyada viral olmasının nedenini şöyle açıkladı: “Sosyal medyayı aktif kullanmam, çağımızın bir gerekliliği. Hesabımı açmamın amacı, Türkiye Cumhuriyeti’ni ve güzelliklerini paylaşmak. İş tekliflerine gelince, birçok teklifle karşılaşıyorum ama çizgimizi değiştirmeyeceğiz.”

Olimpiyat Öncesi Zorluklar

Atıcılığın bireysel bir spor gibi görünse de aslında bir ekip işi olduğunu vurgulayan Dikeç, “Olimpiyata gitmeme 3 gün kala silahımın tetiği kırıldı. Bir arkadaşım sayesinde bu durumu hemen çözdük. Gözle ilgili sıkıntılarım vardı, ama çok çalışarak bu sorunu aştım. Hatta atıcılığı bırakma noktasına da gelmiştim, ama bu süreç sonunda madalya kazandım.” şeklinde konuştu.

Kendini Nasıl Tanımlıyor?

Dikeç, kendisini şöyle tanımladı: “Çok sakin ve kolay kolay sinirlenmeyen biriyim. Yaptığım spora büyük saygı duyuyorum. Çok çalışıyorum. Bir işi istemek yeterli değil, o işe ulaşmak için harcadığınız çaba çok önemli.” dedi.

Geleceğe Umutla Bakıyorlar

Dikeç, hedefinin 2028 Los Angeles Olimpiyatları olduğunu belirterek, gençlere şu mesajı verdi: “Bizimle birlikte gençlerin atıcılığa daha fazla ilgi göstermesini bekliyorum. Artık bir idol olduk. Genç sporcuların daha büyük başarılara imza atacağına inanıyorum.”

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yusuf Dikeç ve Şevval İlayda Tarhan: Paris Olimpiyatları’nda Tarihi Başarı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin