1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Yurt Dışı Çıkış Harç Pulu Fiyatı 500 Liraya Yükseldi

Yurt Dışı Çıkış Harç Pulu Fiyatı 500 Liraya Yükseldi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yurt Dışı Çıkış Harç Pulu Fiyatı Artış Gösterdi

Yurt Dışı Çıkış Harç Pulu Fiyatı Artış Gösterdi

Haber Merkezi, yurt dışına çıkış yapacak olan vatandaşların merakla beklediği harç pulu fiyatının nihayet netleştiğini duyurdu. Çeşitli tartışmalara ve spekülasyonlara konu olan bu konu, 2 Ağustos’ta Resmi Gazete’de yayımlanan vergi kanunları ve bazı diğer kanunlarda yapılan değişikliklerle birlikte resmi bir hal aldı.

Kararın yayımlanmasının ardından geçen 10 gün içerisinde yeni fiyat uygulamaya girdi. Bu kapsamda, yurt dışı çıkış harcı, önceki 150 lira olan fiyatından 500 LİRAYA YÜKSELDİ. Bu yeni tutarın her yıl, belirlenen değerleme oranına göre artış göstermesi bekleniyor.

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), vatandaşların bu harcı 12 Ağustos tarihini beklemeden ödeyebileceği yönünde bir açıklama yaptı. Bu sayede, yurt dışına çıkış yapmak isteyenler için işlemlerini daha hızlı bir şekilde tamamlamaları mümkün hale geldi.

Özetle, yurt dışı çıkış harcı ile ilgili son gelişmeler, özellikle yurtdışına seyahat etmek isteyenlerin bütçeleri üzerinde etkili olacak gibi görünüyor. Bu nedenle, seyahat planı yapanların harç ücretlerini göz önünde bulundurarak hazırlık yapmaları önem taşıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yurt Dışı Çıkış Harç Pulu Fiyatı 500 Liraya Yükseldi
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin