1. Haberler
  2. Gündem
  3. Yunanistan’daki Orman Yangınına Türkiye’den Destek

Yunanistan’daki Orman Yangınına Türkiye’den Destek

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yunanistan’da Yangınla Mücadele Devam Ediyor

Yunanistan, 11 Ağustos’ta başlayan büyük bir orman yangınıyla mücadele etmeye devam ediyor. Yangın, şu ana kadar 10 bin 279 hektarlık bir alanı etkisi altına almış durumda. Türkiye, bu felakete müdahale etmek için yangın söndürme çalışmlarına destek vermek amacıyla hava araçları gönderdi.

Türkiye’den Yunanistan’a ulaşan hava araçları, yangınla mücadeleye aktif olarak katılmaya başladı. Görev için Yunanistan’a gelen ekipte bulunan Kaptan Pilot Alper Gider, hava araçlarının Atina Elefterios Venizelos Uluslararası Havalimanı’ndan Tatoi Askeri Havaalanı’na geçiş yaptığını belirtti. Gider, Orman Genel Müdürlüğü envanterinde bulunan iki AT-802F Fireboss amfibik uçağı ve bir T-70 helikopterinin bu operasyona dahil olduğunu ifade etti.

“Bir Avrupa Ülkesinde Ülkemi Temsil Ediyorum”

Gider, intikalini tamamlayan hava araçlarının gerekli koordinasyon çalışmaları ve brifinglerin ardından göreve başladığını vurguladı. Gelen uçakların Türk milletinin öz kaynaklarıyla temin edildiğini belirten Gider, “Uçakların kuyruklarında Türk bayrağı var. Ben Yunanistan’da, bir Avrupa ülkesinde şu anda ülkemin bayrağını dalgalandırıyorum. Bu benim için çok önemli.” dedi.

Bu uçakların en belirgin özelliklerinden birinin yangına hızlı bir şekilde ulaşabilme yetenekleri olduğunu ifade eden Gider, yangınla ilgili gelişmeleri aktardı.

“Yangın Büyük Oranda Kontrol Altında”

Gider, Yunanistan’daki yangının birçok yerinde dikkatsizlikten kaynaklandığını belirterek, “Buradaki yangın büyük oranda kontrol altına alınmış gibi görünüyor. Ancak, bugün uçuş sırasında bir bölgeyi söndürdüğümüzde hemen ardından başka bir tepenin üzerinde yeniden duman çıkmaya başladı. Dumanı söndürdüğümüzde ise başka bir noktada daha duman belirdi. Şiddetli rüzgar, yüksek sıcaklık ve düşük nem oranı bu durumu zorlaştırıyor.” şeklinde konuştu.

“Yardımlaşma İlişkileri Güçlendiriyor”

Türkiye ile Yunanistan arasındaki yardımlaşmaların iki ülke ilişkilerine olumlu yansıyacağını kaydeden Gider, yangın gibi doğal felaket durumlarında iki ülkenin birbirine yardım etmesinin geçmişteki siyasi ve tarihsel gerginliklerin ötesinde insani değerlerin öne çıkmasına katkı sağladığını vurguladı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yunanistan’daki Orman Yangınına Türkiye’den Destek
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin