1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Yunanistan’a Türk Turistlerin Artan İlgisi ve Farklılıklar

Yunanistan’a Türk Turistlerin Artan İlgisi ve Farklılıklar

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yunanistan’a Turizmde Artış: Türk Turistlerin Tercihleri

Yunanistan'a Turizmde Artış: Türk Turistlerin Tercihleri

Son dönemde Türkiye’den Yunanistan’a turistik seyahatlerde gözle görülür bir artış yaşanıyor. Yerli turistler, yurt içindeki tatil beldelerindeki artan fiyatları gerekçe göstererek, kapıda vize uygulamasıyla daha cazip hale gelen Yunan adalarını tercih ediyor. Yaz aylarının devam etmesiyle birlikte bu trafiğin sürdüğü görülüyor. Antalya Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Başkanı Recep Yavuz, Yunan adalarında tatilin Türkiye’ye göre daha uygun olduğu yönündeki algıyı eleştirdi ve bu durumu elmayla armutun karşılaştırılmasına benzetti.

“TÜRKİYE’DEKİ OTELLERLE YUNANİSTAN’DAKİ OTELLER AYNI DEĞİL”

Yavuz, Türkiye’deki dört veya beş yıldızlı otellerle Yunan adalarındaki otellerin karşılaştırılmasının yanıltıcı olduğunu belirtti. “Buradan giden Türkler genellikle otelde kalmaktan ziyade adaları keşfetmeyi tercih ediyorlar. Akşamları keyifli bir yemekle saatler geçirip sahillerde yürümekle meşguller. Yani, bu turistler her şey dahil paket tatil arayanlardan ziyade, yeni kültürler keşfetmek isteyen gezginlerdir.”

YILDAN YILDA 1 MİLYON TÜRK TURİST YUNAN ADALARINA GİDİYOR

Yavuz, her yıl yaklaşık 1 milyon Türk vatandaşının Yunan adalarına seyahat ettiğini ifade etti.

“YUNAN ADALARIYLA TÜRKİYE APAYRI”

Yunan adalarının turizm kapasitelerinin oldukça sınırlı olduğunu vurgulayan Yavuz, şunları söyledi: “Yunan adalarının açık olduğu dönemler de oldukça kısıtlı. Genellikle nisan ortasında açılıp, ekim ortasında kapanıyorlar. Bu nedenle, Yunan adalarının turizm sezonu en fazla 4,5 – 5,5 ay sürmekte. Yunan adalarındaki hizmet kalitesi ve tatil deneyimi, Türkiye ile kıyaslanamayacak kadar farklıdır.”

“BU BİR TURİZM GERÇEĞİ”

Bu konunun sosyal medyada yanlış bir şekilde provoke edildiğini ifade eden Yavuz, “Provoke edilecek bir durum yok. Adalar her zaman orada. Vize kolaylıkları ile birlikte Türklerin Yunan adalarına olan ilgisi artmış durumda. Ancak yıllardır Türkler, Yunan adalarına seyahat ediyor; Yunanlılar da Türkiye’ye geliyor. Bu, bir turizm gerçeğidir ve normaldir.”

“BAŞKA DÜNYALARI GÖRMEYE GİDİYOR İNSANLAR”

Yunan adalarına giden Türklerin istatistiklerinin tam olarak tutulmadığını belirten Yavuz, “Gidenlerin çoğu sabah gidip akşam dönüyor. İki veya üç gün kalanlar da var. Bazı Türkler, Yunan adalarında tatil yaptıktan sonra Türkiye’ye dönüp farklı turlar yapıyorlar. Rodos’ta tatil yapanlar, Marmaris’e geçiş yapıyorlar. İşletmecilerimiz, yıllık yaklaşık 1 milyon Türk vatandaşının Yunan adalarına gittiğini tahmin ediyor.”

“TÜRKİYE’DEN DAHA UCUZ AMA AYNI DEĞİL”

Bodrum ve Çeşme gibi popüler tatil bölgelerinden gelen yüksek restoran faturalarına yönelik eleştirilerde bulunan Yavuz, şu ifadeleri kullandı: “Elma ile elmayı karşılaştırmak gerekir. Yunan adasındaki bir yemek faturasını, Bodrum’dakiyle karşılaştırmak doğru değil. Evet, bazı şeyler orada daha ucuz; içecekler ve yiyecekler genellikle daha makul fiyatlarla sunuluyor. Restoran sahipleri çoğunlukla kendi üretimlerini sunuyorlar.”

Yunanistan'a Türk Turistlerin Artan İlgisi ve Farklılıklar

Yavuz, Türkiye’deki benzin fiyatlarının daha düşük olduğunu ancak taksi ücretlerinin daha yüksek olduğunu da belirtti. “Karşılaştırmaların doğru yapılması gerekiyor. Ancak genel olarak Yunanistan’daki oteller, Türkiye’ye göre daha ucuz olabilir; fakat çoğu her şey dahil sistemine sahip değil. Dolayısıyla, Yunan adalarındaki otellerin fiyatlarını Türkiye’deki her şey dahil otellerle kıyaslamak yanıltıcı olabilir.”

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)

Yunanistan'a Türk Turistlerin Artan İlgisi ve Farklılıklar

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yunanistan’a Türk Turistlerin Artan İlgisi ve Farklılıklar
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin