1. Haberler
  2. Gündem
  3. Yunan Adaları’na Türk Turist Akını: Rekor Sayılar ve Ekonomik Etkiler

Yunan Adaları’na Türk Turist Akını: Rekor Sayılar ve Ekonomik Etkiler

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yunan Adaları’na Yönelik Türk Turist Akını

Yunan Adaları'na Yönelik Türk Turist Akını

Haber Merkezi, bu yıl kapıda vize ile birlikte Yunan adaları, tatilseverlerin gözde rotaları arasında öne çıkıyor. Türk turistlerin Yunan Adaları’na yaz tatili için olan ilgisinin rekor seviyelere ulaşması bekleniyor.

Yunan Turizmcilerinin Memnuniyeti

Yunan turizmciler, Türk turistlerin adalara olan yoğun ilgisinden oldukça memnun. Bu yıl temmuz ayının ilk haftasına kadar Yunanistan’a giriş yapan Türk turist sayısının 182 bini geçtiği bildiriliyor.

Kapıda Vize Uygulaması

Bu rakamların 35 binini, 1 Nisan’dan itibaren uygulamaya giren “kapıda (limanda) vize” sistemi ile ülkeye giriş yapanlar oluşturuyor. Yunan turizmciler, Türk turistlerin daha kaliteli bir hizmeti daha uygun fiyatlarla alabilmeleri nedeniyle adaları tercih ettikleri görüşündeler.

“Midilli’de Istakoz Kalmadı”

Hürriyet gazetesinden Yorgo Kırbaki’nin haberine göre, Midilli’ye gelen turistlerin %75’inin Türk vatandaşları olduğunu belirten Midilli Turizm Acenteleri Derneği Genel Sekreteri Aris Lazaris, Türk turistlerin adanın ekonomisine büyük katkı sağladığını ifade etti. Lazaris, “Türk turistler genellikle varlıklı ve harcamalarına dikkat ediyorlar. Midilli bu yıl ıstakoz kalmadı. Türk turistler, Kuzey Avrupalılar gibi sadece bir salata ile karın doyurmuyor. Onlara profesyonel bir şekilde hizmet etmek çok önemli. Eğer fiyatları artırmaya kalkışırsak bir daha gelmezler. Midilli esnafı bunun bilincinde.” dedi.

“Bizi Türk Turistler Kurtardı”

Diğer yandan, Sisam adasında otel sahibi Fotini Yerondi, “Bu yaz, ada ekonomisini Türk turistler kurtardı. Hollanda ve İskandinav ülkelerinden gelen turist sayısında %50 düşüş var. Türk turistler genellikle huysuz değiller. Her şey için şikayet etmiyorlar.” şeklinde konuştu.

“Gelen Yine Geliyor”

Türk turistlerin her yerde para harcadığını belirten gazeteci Teodoros Piliotis, “Türk turistler hem sakin hem de iyi müşteriler. Sadece otel ve restoranlarda değil, süpermarketlerde ve elektronik eşya satan dükkanlarda da alışveriş yapıyorlar. Bir kez gelenler, ertesi yıl tekrar geliyorlar. Ada sakinleri ile dostluk ilişkileri kurdular.” ifadelerini kullandı.

Yunan Adaları'na Türk Turist Akını: Rekor Sayılar ve Ekonomik Etkiler

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yunan Adaları’na Türk Turist Akını: Rekor Sayılar ve Ekonomik Etkiler
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin