1. Haberler
  2. Gündem
  3. Yüksek Askeri Şura (YAŞ) Toplantıları Başlıyor

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) Toplantıları Başlıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) çalışmalarının, her yıl olduğu gibi, YAŞ üyelerinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Anıtkabir’i ziyaret etmeleriyle başlaması bekleniyor. Bu yılki toplantının Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapılacağı ve şura üyelerinin de katılımıyla gerçekleştirileceği duyuruldu.

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) Toplantıları Başlıyor

Toplantıya katılacak olan isimler arasında; Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ile birlikte Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu yer alacak.

Metin Gürak İlkkez Yer Alıyor

Bu yılki YAŞ toplantısında, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu, şura üyesi olarak ilk kez yer alacaklar. Bu durum, şuranın dinamik ve yenilenen yapısını da gözler önüne seriyor.

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Tatlıoğlu’nun Görev Süresi Doluyor

Yüksek Askeri Şura toplantısında, generallerin, amirallerin ve albayların terfi ve emeklilik süreçlerinin yanı sıra görev sürelerinin uzatılması konuları da ele alınacak. Geçen yıl göreve başlayan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak ile Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu’nun mevcut görev süreleri devam ederken, görev süresi bu yıl sona erecek olan Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu’nun görev süresinin uzatılması bekleniyor. Oramiral Tatlıoğlu’nun emekliye sevk edilmesi halinde, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı için Donanma Komutanı Koramiral Kadir Yıldız’ın atanması öngörülüyor.

Orgenerallik İçin Terfi Sırasında 5 İsim Var

Yüksek Askeri Şura toplantısında orgeneral ve oramirallik için de atama işlemlerinin yapılması bekleniyor. Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri’nde hâlâ korgeneral ve koramiral olarak görev yapan 5 isim, terfi sürecinde değerlendirilecek. Bu isimler şunlardır:

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) Toplantıları Başlıyor

  • 3. Ordu Komutanı Korgeneral Veli Tarakcı
  • Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Korgeneral Levent Ergün
  • 2. Ordu Komutanı Korgeneral Metin Tokel
  • Donanma Komutanı Koramiral Kadir Yıldız
  • Hava Kuvvetleri Kurmay Başkanı Korgeneral Rafet Dalkıran

Bu kişilerin, bir üst rütbeye terfi etmeleri konusu YAŞ toplantısında değerlendirilecektir.

Çalışmalarının bir günde tamamlanması öngörülen YAŞ’ın kararları, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayı sonrasında uygulamaya konulacak. Bu süreç, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin gelecekteki yapısını ve stratejik yönelimlerini belirlemede büyük önem taşıyor.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yüksek Askeri Şura (YAŞ) Toplantıları Başlıyor
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin