1. Haberler
  2. Gündem
  3. Yüksek Askeri Şura Toplantısı ve Terfi Beklentileri

Yüksek Askeri Şura Toplantısı ve Terfi Beklentileri

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yüksek Askeri Şura Toplantısı Yarın Gerçekleşiyor

Yüksek Askeri Şura Toplantısı Yarın Gerçekleşiyor

Haber Merkezi, yarın Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısı yapılacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında gerçekleştirilecek olan bu önemli toplantı öncesinde, Erdoğan ve YAŞ üyeleri, Anıtkabir’i ziyaret edecekler. Ziyaretin ardından, saat 11.00 sularında başlayacak olan toplantıda, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin komuta kademesinde herhangi bir değişiklik yapılması beklenmiyor.

Tatlioğlu’nun Görev Süresi Uzatılacak

Geçen yıl göreve başlayan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu’nun görev süreleri devam ediyor. Ancak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu’nun bu yıl sona erecek olan görev süresinin uzatılacağı belirtiliyor. Eğer Tatlıoğlu emekli olursa, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı için Donanma Komutanı Koramiral Kadir Yıldız’ın atanması muhtemel görünüyor.

Generallik Bekleyen 5 İsim

Yüksek Askeri Şura toplantısında, generallerin, amirallerin ve albayların terfi işlemlerinin yanı sıra emekliye sevk edilmeleri ve görev sürelerinin uzatılması konuları da değerlendirilecek. Bu toplantıda, orgeneral ve oramiral atamaları da yapılacak. Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri’nde halen korgeneral ve koramiral olarak görev yapan 5 isim, terfi sırasında öne çıkıyor:

  • 3’üncü Ordu Komutanı Korgeneral Veli Tarakcı
  • Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Korgeneral Levent Ergün
  • 2’nci Ordu Komutanı Korgeneral Metin Tokel
  • Donanma Komutanı Koramiral Kadir Yıldız
  • Hava Kuvvetleri Kurmay Başkanı Korgeneral Rafet Dalkıran

Mesai Aynı Gün Tamamlanacak

Belirtilen isimlerin terfi konuları, YAŞ toplantısında değerlendirilecek. Ayrıca, Yüksek Askeri Şura’nın mesaisini aynı gün içinde tamamlaması planlanıyor. Bu toplantı, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin geleceği açısından büyük bir önem taşıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yüksek Askeri Şura Toplantısı ve Terfi Beklentileri
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin