1. Haberler
  2. Magazin
  3. Yeşilçam’ın Unutulmaz İsimlerinden Tuncay Akça Hayatını Kaybetti

Yeşilçam’ın Unutulmaz İsimlerinden Tuncay Akça Hayatını Kaybetti

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeşilçam’ın Emektarlarından Tuncay Akça Hayatını Kaybetti

Yeşilçam'ın Emektarlarından Tuncay Akça Hayatını Kaybetti

Türk sinemasının unutulmaz isimlerinden biri olan Tuncay Akça, 16 Aralık 1963 tarihinde Kastamonu’da dünyaya gelmiştir. Gönüllere taht kurmuş Hababam Sınıfı serisinde canlandırdığı ‘Bacaksız’ karakteri ile tanınan Akça, 50 yıllık sanat yaşamında birçok projede yer alarak Türk halkının gönlünde özel bir yer edinmiştir. Ancak, kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Akça, sevenlerini derin bir üzüntüye boğdu. Cenaze töreni, Şakirin Camii’nde ikindi vaktini müteakip gerçekleştirildi ve burada Hababam Sınıfı filminin bazı oyuncuları da yer aldı.

“Şu Anda Şoktayız”

Oyuncu Ahmet Arıman, Tuncay Akça ile 50 yıllık bir dostluğa sahip olduğunu belirterek, “Halkın çok sevdiği, dünyanın en tatlı şeker çocuğu. Hababam Sınıfı’nda oynarken o bizim ayakkabılarımızı boyuyordu. Biz onu yönetmene gösterdik. O da bayıldı. O saatten itibaren film çeviriyor. Aynı zamanda son zamanlarda bir grubumuz var. Ben müzik yapıyorum ve onlarla beraber sahneye çıkıyoruz. Aynı otelde yatıp kalkıyoruz. Bizim kardeşimiz, bizim yarımız. Acayip şoktayız şu anda.” ifadelerini kullandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürü Birol Güven ise Tuncay Akça’nın çok genç yaşta kaybedildiğini dile getirerek, “Beklemediğimiz bir ölüm. Mekanı cennet olsun. Yeşilçam sineması bize aile atmosferi, mahalle duygusu gibi gerçekten çok sıcak duygular veriyor. Bizim hatıralarımızda yardımcı oyuncuların çok önemli bir rolü vardı. Tuncay Bey de onlardan biriydi. Sağlık problemi ya da herhangi bir problemi olduğuna yönelik bilgimiz yoktu.” dedi.

Kılınan cenaze namazının ardından, Tuncay Akça’nın naaşı Karacaahmet Mezarlığı’na defnedildi.

Yeşilçam'ın Unutulmaz İsimlerinden Tuncay Akça Hayatını Kaybetti

Tuncay Akça Kimdir?

Tuncay Akça, sinemaya 11 yaşında adım atmış ve 43 yıl boyunca birçok yapımda rol almıştır. Özellikle Hababam Sınıfı‘ndaki ‘Bacaksız’ karakteri ile hafızalarda yer etmiştir. Ayrıca, Yol filminde ‘Yusuf’ karakterini canlandırmıştır. Oyuncu, Selda Akça ile evlenmiş ve çiftin Mehmet ve Sena adında iki çocuğu olmuştur. 1995-2002 yılları arasında Bizimkiler dizisinde manav Adem karakterini canlandırmıştır.

Yeşilçam'ın Unutulmaz İsimlerinden Tuncay Akça Hayatını Kaybetti

Hababam Sınıfı’nda en bilinen repliklerinden biri ise “Abi siz neden her sabah tek ayak üzerinde duruyorsunuz?” sorusudur. Tuncay Akça, 2004 yerel seçimlerinde İstanbul Ümraniye Belediye Meclis Üyeliği’ne, Mart 2009 yerel seçimlerinde ise İstanbul Sancaktepe (Samandıra) Belediye Başkanlığı’na aday olmuştur.

“Tesadüfen Kahkahamızla Girdik”

Akça, verdiği bir röportajda, 1975-1976 yıllarında ayakkabı boyacılığı yapmak üzere gittiği Hababam Sınıfı setinde tesadüfen başladığı Yeşilçam günlerini şöyle anlatmıştır: “Ayakkabı boyarken bir kahkaha attım. Kahkaham tesadüfen oraya monte oldu ama hiç hikayeyle, senaryoyla alakası olmayan bir olaydı. Rahmetli Ertem (Eğilmez) ağabey orada gülmemi keşfetti. Ertem ağabey bir dahidir. Kafasında önce bir öğrenci olarak bir şeyler yazdı rahmetli Sadık Şendil ile beraber. Yavuz Turgul da o ekibin içindeydi. Tesadüfen bir kahkahamızla girdik.”

Tuncay Akça, Türk sinemasına katkıda bulunan 100’den fazla yapımda yer almıştır. Bu yapımlar arasında Bizim Aile, Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı, Hababam Sınıfı Uyanıyor, Gülen Gözler, Bebek, Yol, Mavi Mavi, Selamsız Bandosu, Yılmaz Güney: His Life, His Films, Bizimkiler, Talihsiz Bilo, Hababam Sınıfı Üç Buçuk, Hababam Sınıfı Merhaba, Hababam Sınıfı Askerde, Yalancı Yarim ve Öğrenci İşleri yer almaktadır.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)

Yeşilçam'ın Unutulmaz İsimlerinden Tuncay Akça Hayatını Kaybetti

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yeşilçam’ın Unutulmaz İsimlerinden Tuncay Akça Hayatını Kaybetti
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin