1. Haberler
  2. Gündem
  3. Yerli ve Milli Üretimle Denizaltı Projeleri Devam Ediyor

Yerli ve Milli Üretimle Denizaltı Projeleri Devam Ediyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yerli ve Milli Üretim Savunma Sanayiinde Devam Ediyor

Yerli ve Milli Üretim Savunma Sanayiinde Devam Ediyor

Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarından edinilen bilgilere göre, 24 Ağustos’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Aksaz Tersanesi Komutanlığı Açılış ve Deniz Platformları Teslim Töreni gerçekleştirilecek.

PİRİREİS DENİZALTISI HİZMETE GİRECEK

Açılış töreninin ardından, Havadan Bağımsız Tahrik Sistemli (AIP) Denizaltı Projesi çerçevesinde inşa edilen ilk denizaltı olan TCG PİRİREİS, resmi olarak Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı envanterine katılacak. Törenin ardından, gelecek yıl ikinci Reis Sınıfı Denizaltı gemisi olan TCG HIZIRREİS’in de envantere girmesi bekleniyor.

Yerli ve Milli Üretimle Denizaltı Projeleri Devam Ediyor

SINIFININ EN BÜYÜĞÜ: MURATREİS

Öte yandan, Hızırreis denizaltısı bayrak çekme ve seyir deneyimlerine, Muratreis denizaltısı ise havuz donatım faaliyetlerine başlayacak. Ayrıca, dünyada sınıfının en büyükleri arasında yer alan 3 bin tonluk denizaltı havuzu da hizmete girecek.

REİS SINIFI DENİZALTILAR HAKKINDA

Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) ile Alman TKMS firması arasında 22 Haziran 2011 tarihinde imzalanan ve yürürlüğe giren Yeni Tip Denizaltı Projesi (YTDP) kapsamında, 6 adet Reis Sınıfı Denizaltı Gemisi’nin Gölcük Tersane Komutanlığı’nda yüksek yerli katkı oranı ile inşa edilmesi planlanmaktadır. Proje kapsamında üretilen ilk denizaltı gemisi olan TCG Pirireis (S-330), Aralık 2019’da Gölcük Tersanesi’nde başarıyla havuza indirilmiştir. Aynı törende, projenin 5’inci denizaltı gemisi olan TCG Seydi Ali Reis’in (S-334) ilk kaynak töreni de gerçekleştirilmiştir.

EN STRATEJİK DENİZALTI: HAVADAN BAĞIMSIZ TAHRİK SİSTEMİ

Havadan Bağımsız Tahrik Sistemi (AIP) ile donatılmış olan denizaltılar, dünya genelinde nükleer tahrikli denizaltılardan sonra en stratejik denizaltı gemileri olarak kabul edilmektedir. Denizaltı Savunma Harbi (DSH) için kritik bir öneme sahip olan bu gemiler, düşük sesli seyir yeteneği ile ön plana çıkıyor. Teknik özellikleri arasında; 68 metre uzunluk, 13 metre yükseklik, 1.690 ton yüzey deplasmanı, 20+ knot azami hız, 1.250 deniz mili menzil, 260 metre görev derinliği, 27 kişilik mürettebat ve 84 gün görev süresi bulunmaktadır.

Reis Sınıfı Denizaltılar, 4’ü Gemisavar Füze ateşleme kabiliyetine sahip olmak üzere toplam 8 adet 533mm’lik torpido kovanı ile silahlandırılmıştır. Bu denizaltılarda, Türk savunma sanayii tarafından milli imkanlarla geliştirilen AKYA Ağır Torpidosu ve ATMACA Gemisavar Füzesi kullanılacaktır.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yerli ve Milli Üretimle Denizaltı Projeleri Devam Ediyor
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin