1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Yeni Tebliğ ile Demir Yolu Araçlarının Bakım Esasları Belirlendi

Yeni Tebliğ ile Demir Yolu Araçlarının Bakım Esasları Belirlendi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, bakımından sorumlu kuruluşların (ECM) faaliyetlerine dair yeni bir tebliğ yayınladı. Resmi Gazete’de yayımlanan bu tebliğ ile demir yolu araçlarının bakımına ilişkin esaslar net bir şekilde belirlenmiş oldu. Tebliğ, ECM ve bakım fonksiyonu sertifikasına sahip kurumların faaliyetlerine dair usul ve esasları içermektedir.

Tüm Muayeneler Gerçekleştirilecek

Bu kapsamda, bakımından sorumlu kuruluş tarafından, demir yolu aracının işletilebilir olduğunu beyan eden “ECM Beyannamesi” düzenlenmeden önce aracın tüm muayeneleri yapılması zorunlu hale getirilmektedir.

Yeni Tebliğ ile Demir Yolu Araçlarının Bakım Esasları Belirlendi

Uygunsuz Malzemeler Yenilenecek

Muayene sırasında, uygunsuzluğu tespit edilen parçalar ve sarf malzemeleri, uygun ve standartlara uygun olanlarıyla değiştirilerek yenilenecektir. Ayrıca, aracın tüm bileşenlerinin ulusal ve uluslararası mevzuata, kılavuzlara ve bakım dosyasına uygunluğu titizlikle kontrol edilecektir.

Yıllık Bakım Raporu Zorunluluğu

Bu araçlar için her yıl düzenli olarak yıllık bakım raporu oluşturulması gerekmektedir. Yıllık bakım raporları, her yıl ocak ayında Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüğü’ne sunulacaktır. ECM ve bakım fonksiyonu sertifikasına sahip kuruluşların, ilgili prosedürlerini ulusal ve uluslararası mevzuata uygun bir şekilde yürüttüklerini denetimlerde kanıtlamaları beklenmektedir.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yeni Tebliğ ile Demir Yolu Araçlarının Bakım Esasları Belirlendi
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin