1. Haberler
  2. Gündem
  3. Yaz Aylarında Yangınlarla Mücadele ve Son Durum

Yaz Aylarında Yangınlarla Mücadele ve Son Durum

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yaz Aylarında Yangınlarla Mücadele

Yaz Aylarında Yangınlarla Mücadele

Yaz ayları, maalesef yine yangınlarla geçiyor. Kuru hava koşulları ve insan etkileri, ormanlarımızı alevlere teslim etme tehlikesini artırdı. Bu kapsamda Türkiye’nin birçok bölgesinde yangınlarla mücadele çalışmaları sürüyor. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, konuyla ilgili sık sık yapılan bilgilendirme açıklamalarına bir yenisini daha ekledi.

5 Bölgedeki Mücadele Devam Ediyor

Yumaklı, yangınların nerelerde devam ettiğini aktardı. İzmir’de düzenlenen basın toplantısında, “Devam eden toplam 5 yangın var. Buradan güzel haberler vermek istiyorum. İzmir Menderes’ten başlayalım, baraj yanından. Yangının enerjisi önemli ölçüde düşürüldü. Şu anda 4 uçak ve 11 helikopterle, karadan da ekiplerimiz yoğun bir şekilde müdahale ediyor. Kontrol altına alınmaya en yakın yangınlardan biri burası.” dedi.

Yangınlarda Enerji Düşürüldü

Yumaklı, sözlerine şöyle devam etti: “Diğer yangın Aydın Bozdoğan bölgesinde. Burada 5 uçak, 11 helikopter ve büyük bir kara ekibiyle 3 gündür devam eden bir yangınla mücadele ediliyor. Çok ciddi bir çaba gösterildi. Çünkü burada rüzgar o kadar şiddetliydi ki, bayrak direğini yerinden sökebilecek kuvvetteydi. Ancak buna rağmen, ekiplerimiz üstün bir gayretle yangını belli bir aşamaya getirmeyi başardı.” Yangın bölgesine gelmeden önce tekrar ekiplerle görüştüm. Bu yangın da kontrol altına alınma aşamasına gelmek üzere.

Yumaklı, “Manisa Gördes’te de geniş bir alana yayılmış şiddetli rüzgar sebebiyle bir yangın söz konusu. Burada da 1 uçak ve 10 helikopterle, çok ciddi bir kara gücüyle müdahale sürüyor. Yangının enerjisi de önemli ölçüde düşürüldü. Şu anda sadece bir noktasında yoğunlaşılmış durumdayız. Bu yangın da kontrol altına alınma aşamasına gelmiş durumda.”

Yaz Aylarında Yangınlarla Mücadele ve Son Durum

Güzel Haberler Bekleniyor

Yumaklı, “Diğer yangın ise Karabük Ovacık’ta. Burada 2 helikopterle ulaşılamayan kayalık alanlarda yangın var. Enerjisi oldukça düşürülmüş durumda. Zaman zaman tütmeler görülebiliyor, bu da soğutma işlemlerinden kaynaklanıyor. Bu yangın da kontrol altında bilgisi verilmeye en yakın olanlardan biri.”

Yumaklı, son olarak Uşak Eşme’deki yangına da değinerek, “Burada 4 helikopter ve kara ekiplerimiz müdahaleye devam ediyor. Bu yangının enerjisi de önemli ölçüde düşürüldü. Şu anda yalnızca tek bir noktaya yoğunlaşmış durumdayız.” ifadesini kullandı. “Kalan 5 yangınla ilgili kontrol altına alındığı bilgisi vermediğimiz, ancak kontrol altına alınma aşamasına en yakın olan bu yangınlar hakkında gün içerisinde ya da akşam saatlerine doğru detaylı bilgiler paylaşmayı umuyoruz.”

Topyekun Bir Mücadele İçin Hazırız

Yumaklı, 1839 yılında kurulan Orman Genel Müdürlüğü’nün, bu devletin köklü kurumlarından biri olduğunu vurgulayarak, “Ormanlarımızı ve yeşil vatanımızı koruma çabası, cesaret ve fedakarlıkla sürdürülmektedir. 25 bin çalışanımız, 105 helikopter, uçaklarımız ve 14 İHA’mız var.” dedi. “Gönüllülerimizle birlikte, topyekun bir mücadele yürütüyoruz. Bu süreçte kamu kurumları, yerel yönetimler ve belediyelerle birlikte hiçbir siyasi ayrım gözetmeksizin bir arada çalıştık.”

Yaz Aylarında Yangınlarla Mücadele ve Son Durum

Yumaklı, “Türkiye’nin her köşesinde çıkan yangınlara müdahale etmeye odaklandık. Bunun dışında hiçbir şey konuşmadık; vatanımızı korumak için bir araya geldik ve çaba sarf ettik. En önemlisi, bizlere dualarıyla destek veren milletimize teşekkür ediyoruz.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yaz Aylarında Yangınlarla Mücadele ve Son Durum
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin