1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Yaz Aylarında Ter Kokusunu Azaltmanın Doğal Yolları

Yaz Aylarında Ter Kokusunu Azaltmanın Doğal Yolları

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Natural Ways to Prevent and Reduce Body Odor in Summer

Natural Ways to Prevent and Reduce Body Odor in Summer

Ter kokusunu azaltmak ve önlemek için çeşitli doğal çözümler kullanabilirsiniz. Bu yöntemler sayesinde yaz aylarında 24 saat boyunca ter kokusundan kurtulabilir ve günlük yaşantınızı kolaylaştırabilirsiniz.

Yaz Aylarında Ter Kokusunu Azaltmanın Doğal Yolları

Etkili Doğal Yöntemler:

Etkili Doğal Yöntemler:

  • Limon: Limon, antibakteriyel özellikleri sayesinde ter kokusunu önlemeye yardımcı olabilir. Bir dilim limonu doğrudan koltuk altınıza sürebilir veya limon suyunu pamuk yardımıyla uygulayabilirsiniz.
  • Elma Sirkesi: Elma sirkesi, cildin pH dengesini düzenleyerek bakterilerin çoğalmasını engeller. Bir pamuk yardımıyla elma sirkesini koltuk altınıza uygulayabilirsiniz. Bu işlemi gece yapıp sabah durulamak daha etkili olabilir.
  • Karbonat: Karbonat, teri emerek kokuyu azaltır. Bir çay kaşığı karbonatı suyla karıştırarak macun haline getirin ve koltuk altınıza uygulayın. Kuruduktan sonra durulayabilirsiniz.
  • Hindistan Cevizi Yağı: Hindistan cevizi yağı, antibakteriyel özelliklere sahiptir ve hoş bir koku bırakır. Küçük bir miktarı koltuk altınıza masaj yaparak uygulayabilirsiniz.
  • Çay Ağacı Yağı: Çay ağacı yağı, güçlü antibakteriyel özelliklere sahiptir. Birkaç damla çay ağacı yağını suyla seyreltip pamuk yardımıyla koltuk altınıza uygulayabilirsiniz.
  • Adaçayı: Adaçayı, ter bezlerini sıkılaştırarak terlemeyi azaltabilir. Adaçayı çayı demleyip soğuduktan sonra bir sprey şişesine koyarak koltuk altınıza püskürtebilirsiniz.
  • Lavanta Yağı: Lavanta yağı, hem hoş bir koku sağlar hem de antibakteriyel özelliklere sahiptir. Birkaç damla lavanta yağını suyla seyreltip pamuk yardımıyla koltuk altınıza uygulayabilirsiniz.
  • Mısır Nişastası: Mısır nişastası, teri emme özelliği ile bilinir. Terli bölgelerinize doğrudan mısır nişastası uygulayabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yaz Aylarında Ter Kokusunu Azaltmanın Doğal Yolları
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin