1. Haberler
  2. Gündem
  3. Yapay Zekanın Gelişimi ve Etkileri

Yapay Zekanın Gelişimi ve Etkileri

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yapay zeka, son yıllarda hızla gelişen ve ilgi çeken bir alan haline gelmiştir. Ancak bu teknolojinin ilerlemesi, bazı istenmeyen sonuçları da beraberinde getirmektedir.

Son olarak Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in bir televizyon programındaki görüntüsü, yapay zeka ile seslendirme yapılarak manipüle edilmiş ve tartışmalara neden olmuştur.

Yapay Zeka ile Oluşturulan Manipülasyon

Bakan Şimşek’in görüntüsü üzerine eklenti yapılarak gerçek dışı bir video oluşturulmuştur. Videoda Bakan Şimşek’e, “Şimdi bizim güneşlenme vergisi almamız gerekiyor. Fethiye güneş çok kullanılıyor. Fethiye’de güneşlenme ve denize girme vergisi alınması lazım. Örnek vereyim, Ölüdeniz’de güneş her zaman açık, Giresun’da çok az açık. Giresun’da güneşlenme oranı sadece yüzde 1,6. Bu da önemli.” şeklinde gerçek dışı ifadeler söyletildi.

“Güneş Vergisi” adı verilen bu manipüle video, sosyal medyada hızla yayılarak gündem haline geldi.

Bakanlık Açıklaması

Bakanlık Açıklaması

Bu durum üzerine Hazine ve Maliye Bakanlığı resmi bir açıklama yaparak, “Yapay zeka ile oluşturulmuş, gerçek dışı içeriklere itibar etmeyiniz.” uyarısında bulundu.

Bakanlık açıklamasında, “Sayın Bakanımızın konuk olduğu bir yayına yapay zeka ile seslendirme eklendiği ve vergi konulu gerçek olmayan içeriklerin sosyal medyada paylaşıldığı görülmüştür. Yapay zeka ile oluşturulmuş, gerçek dışı bu tarz içeriklere itibar edilmemesi önemle rica olunur.” ifadelerine yer verildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yapay Zekanın Gelişimi ve Etkileri
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin