1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Vergi Borçlarıyla İlgili Yeni Düzenleme Yürürlüğe Girdi

Vergi Borçlarıyla İlgili Yeni Düzenleme Yürürlüğe Girdi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Haber Merkezi – Hazine ve Maliye Bakanlığı, Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından hazırlanan ve Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği olarak Resmi Gazete’de yayınlanan yeni düzenleme, vergi mükellefleri için önemli bir dönüm noktası teşkil ediyor. Bu tebliğ ile birlikte, vadesi geldiği halde ödenmemiş 5 milyon lira ve üzerindeki vergi borçları ve cezalarına ilişkin mükellef bilgileri, belirli tarihler aralığında kamuoyuna duyurulacak.

RESMİ GAZETE’DE YAYINLANDI

Resmi Gazete’de yayınlanan tebliğe göre, 213 sayılı Vergi Usul Kanunu’nun 5. maddesinin dördüncü fıkrasına dayanarak Hazine ve Maliye Bakanlığı’na verilen yetki çerçevesinde şu bilgiler yer aldı: 2024 yılında yapılacak açıklamalar, vergi dairelerinin ilan koymaya uygun yerlerinde 15 Ekim 2024 ile 31 Ekim 2024 tarihleri arasında, Türkiye genelinde tüm vergi dairelerinde, ardından ise 1 Kasım 2024 ile 15 Kasım 2024 tarihleri arasında Gelir İdaresi Başkanlığı’nın resmi internet sitesinde yayımlanacak.

BORCU 5 MİLYON TL VE ÜZERİNDEKİ MÜKELLEFLERİ İÇERİYOR

Açıklama kapsamına, her bir vergi dairesinde 5 milyon TL ve daha fazla borcu bulunan veya bu tutar ve üzerinde kesinleşmiş vergi ve cezası olan mükellefler dahil edilecektir. Bu kapsamda, 31 Aralık 2023 tarihi itibarıyla vadesi gelmiş ancak 30 Eylül 2024 tarihi itibarıyla ödenmemiş olan vergiler ve cezalar ile 1 Haziran 2023 – 31 Mayıs 2024 tarihleri arasında kesinleşen tarhiyatlar dikkate alınacaktır.

Vergi Borçlarıyla İlgili Yeni Düzenleme Yürürlüğe Girdi

Açıklanacak bilgiler, duyurunun yapılacağı yer ve diğer hususlarla ilgili olarak Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği’nde belirlenen esaslara uyulması gerekecek. Ancak aynı Tebliğin ‘İnternet Ortamında Açıklama’ başlıklı III/B bölümünde yer alan listelerin gönderileceği adresler ile ilgili olarak, Defterdarlıkların Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği (Sıra No: 293) çerçevesinde hazırlanan listeleri, GİB Gelir Yönetimi Daire Başkanlığı’na ve GİB Tahsilat ve İhtilaflı İşler Daire Başkanlığı’na resmi yazı ekinde elektronik ortamda göndermeleri uygun görülmüştür.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Vergi Borçlarıyla İlgili Yeni Düzenleme Yürürlüğe Girdi
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin