1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Van Gölü’nden İçi Kefali Konserve Üretimi Ekonomiye Katkı Sağlıyor

Van Gölü’nden İçi Kefali Konserve Üretimi Ekonomiye Katkı Sağlıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’ın İci Kefalleri Konserve Olarak Ekonomiye Kazandırılıyor

Van'ın İci Kefalleri Konserve Olarak Ekonomiye Kazandırılıyor

İHA Tersine göçüyle ünlü olan Van ilinin doğal hazinesi, inci kefali balıkları, şimdi de konserve yapılarak ülke ekonomisine katkı sağlıyor. Van Gölü’nde yaşayan ve tamamen özgün bir tür olan inci kefali, hafta sonu itibarıyla ulusal marketlerde tüketicilerin beğenisine sunulacak.

Van Gölü’nde yaşayan bu endemik türün markalaşması için yürütülen çalışmaların meyveleri alınmaya başlandı. Bu doğrultuda, özellikle Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi ve güvenlik güçleri aracılığıyla düzenli olarak korunan ve nesli tükenmekten kurtarılan inci kefali balığının konservesi üretildi.

BALIĞIN KONSERVE YAPILMASINA AR-GE ÇALIŞMASI SONUNDA KARAR VERİLDİ

İlk aşamada 50 ton inci kefali, soğuk hava tertibatlı araçlar kullanılarak Çanakkale’ye gönderildi ve yapılan kapsamlı Ar-Ge çalışmalarının ardından bu lezzetli balığın konserve yapılmasına karar verildi.

15 BİN AİLENİN GEÇİM KAPISI

Yıllık üretimi 7-10 bin ton arasında değişen inci kefali balığı, yaklaşık 15 bin ailenin geçim kaynağı olma özelliğini taşıyor. Yetkililer, inci kefali balığının konserve olarak satışa sunulmasının büyük önem taşıdığını vurguladı. Şöyle ifade ettiler:

  • “Van balığının tanınması ve değer kazanması, balıkçılıkla uğraşanların refah seviyesinin artırılması amacıyla konserve yapılması son derece önemlidir.”
  • “İnşallah inci kefali balığı, hafta sonu itibarıyla ulusal marketlerde yer alacaktır. Bu durum ilimize ve ülkemize hayırlı olsun.”

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Van Gölü’nden İçi Kefali Konserve Üretimi Ekonomiye Katkı Sağlıyor
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin