Uzuv Kopması Nedir, İlk Yardım Nasıl Yapılır? Uzun Kopması Durumunda Neler Yapılır?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Uzuv kopması durumunda hemen bir sağlık kuruluşuna başvurulması ve yardım istenmesi gerekmektedir. Aynı zamanda uzuv kopması durumu ile karşılaşan kişilerin kopan uzuvu da bir buz içerisine koyarak sağlık kuruluşuna teslim etmesi gerekmektedir. 

Uzuv Kopması Nedir, İlk Yardım Nasıl Yapılır?

Uzuv kopması durumunda uygulanacak olan ilk yardımın büyük bir öneme sahip olduğunu söylemek mümkündür. Uzuv kopması durumunda yaraya dezenfektan dökülmemesi gerekmektedir. İlk yardım esnasında turnike uygulamasının yapılmaması gerekmektedir. Bandaj yapılması ve yukarı kaldırılması gerekmektedir. Kopan uzuv parçasının ise nemli bir beze sarılması gerekmektedir. Sonrasında ise plastik bir torbaya koyulması ve bu torbanın da içerisine buz eklenmesi gerekmektedir. 

Uzuv Kopması Durumunda Neler Yapılır?

Uzuv kopması durumunda en kısa süre içerisinde bir sağlık kuruluşuna başvuru yapılması gerekmektedir. Uzuv kopması ile karşı karşıya kalan kişilerin kopan uzuv parçasını da sağlık kuruluşuna götürmesi gerekmektedir. İlk yardım uygulaması yapacak olan kişilerin yapacağı uygulamalar ile ilgili olarak bilgi sahibi olması gerekmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Uzuv Kopması Nedir, İlk Yardım Nasıl Yapılır? Uzun Kopması Durumunda Neler Yapılır?

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin